Kurban Bayramı Tatili Kaç Gündür
Kurban Bayramı Tatili Kaç Gündür

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gündür? Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de Ramazan ve Kurban Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Ramazan Bayramı üç gün, Kurban Bayramı ise dört gün sürmektedir. Bununla birlikte hicri takvim ile miladi takvim uyumsuzlukları nedeniyle her sene on bir gün geriye gelen bu bayramlarda kaç gün tatil olacağı da denk geldiği güne göre hesaplanmaktadır.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gündür?

Kurban Nedir?

Kurban, dinimizce olduğu kadar Hz. İbrahim’den beri tek tanrılı dinlerin birçoğunda yapılan dini bir ibadettir. Yaratıcıya şükrün ifadesi olarak kurban kesilerek eti ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak sosyal bir misyon yürütülmesini de sağlamaktadır. Bu nedenle de İslamiyet dininde iki bayramdan biri olarak eda edilmektedir.

Kurban Bayramı Kaç Gündür?

Kurban Bayramı toplamda dört gün sürmektedir. Ülkemizde Kurban Bayramının bir gün öncesindeki Arife gününün de yarım gün resmi tatil olduğu düşünüldüğünde, Kurban Bayramının en az dört buçuk gün resmi olarak tatil olduğunu söylemek mümkündür.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gündür?

Resmi tatil yanında hükümetler tarafından ilan edilen idari tatiller de devreye girdiğinde kurban bayramı tatil süresi uzamaktadır. Genel temayül Pazartesi veya Salı günleri arife ise o günleri tümden tatil ilan ederek tatilin bir önceki Cuma gününden başlatılmasıdır. Kurban Bayramı Tatili Kaç Gündür Buna ilave olarak Kurban Bayramının dördüncü ve son günü Çarşamba ya da Perşembe günlerine denk geldiğinde, bayram tatili genel olarak bir sonraki Pazartesi işbaşı yapılacak şekilde uzatılabilmektedir.

Son yıllarda ülkemizde özellikle turizm alanında yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle, bayramın hangi gün başladığına bakılmaksızın dokuz gün tatil olacak şekilde uzatıldığı görülmektedir. Eğer bu temayül uygulanmaya devam edilecekse, özellikle yaz aylarında kurban bayramı tatilinin toplam dokuz gün resmi tatil olarak eda edilecek olması ihtimaller dâhilindedir.

Dini ve milli bayramlar tatil olması kadar insanımızı kaynaştıran bir çimento vazifesi görmektedir. Bu kapsamda da değerlendirilmesi milli ve manevi değerlerimiz açısından oldukça önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!