Blogger Olmak ve Para Kazanmak

Blogger Olmak ve Para Kazanmak

Blogger Olmak ve Para Kazanmak Sosyal medya sayfaları eskiden sadece iletişim, resim, video paylaşım yapabilme fırsatı sunuyorduysa, bugün artık sosyal medya kullanıcıları daha fazla yetkiye sahip olabilir. Artık sıradan paylaşımlar bile sayfa kullanıcılarına para kazandıra bilir. Peki, sosyal medya üzerinden herkes para kazanabilir mi? Nelere dikkat edilmeli? Belli bir eğitim gerekir mi? Bu ve bu konuyla ilgili tüm soruları sizin için araştırdık.

Blogger Olmak ve Para Kazanmak

Blogger Olmak ve Para Kazanmak

Blogger Kimdir?

Yaklaşık son 15 yılda iki milyar üzeri insan internet üzerinden para kazanmağa başladı. Bunun için özel meslek sahipi olmanız bile gerekmez. Sosyal medya sayfalarında aktif olan, sürekli paylaşım yaparak farklı konularda yorum yapan ve yaptığı işler sayesinde aşırı beğeni, takipçi toplayan ve bunu bir işe çevirerek para kazanabilen kullanıcılara blogger denir. Her kullanıcı blogger olabilir.

Blogger Nasıl Para Kazanabilir?

Yaptığı paylaşımlar, yazdığı yorumlarla yaklaşık yüz bin ve üzeri takipçi toplayan bloggerler günlük olarak yeteri kadar para kazanabilir. Örneğin, bloggerin kendi kanalında (sayfasında) paylaştığı bir video yüz bin kişi tarafından izlenirse o zaman bir gün için blogger 50 – 100 dolar kazanabilir. Moda, ticaret sayfaları, yemek sayfaları, ünlülerin hayatı ve buna benzer sayfaları yöneten bloggerler daha fazla takipçi sayısına sahip. Blogger bazen reklam için farklı şirketlerden de teklif alabilir. Kendi sayfasında istediği marka ile ilgili paylaşım yaparak, onu takipçilerin de tanımasına yardımcı olarak blogger çok iyi para kazanabilir.

Hangi Sosyal Medya Sayfaları Daha Çok Para Kazandırır?

Yeterli takipçi sayısı kazanan her kanal para getirebilir. İster İnstagram, isterse de YouTube gibi çok tercih edilen sayfalarda kendi kanalını yöneten blogger başarılı olabilir. Blogger Olmak ve Para Kazanmak Blogger takipçi sayısını daha da artırmak için sürekli sayfasını güncel ve ilgi çeken paylaşımlarla doldurmalı. Bazen takipçi sayısını artırmak için bloggerler ortak yapıma (Giveaway) başvurur. Bu yöntemle aynı zamanda birden çok blogger kendi sayfasına yeni takipçi kitlesi çeker. Blogger reklam ortakları sayesinde de takipçi satın alabilir. Örneğin, en popüler sayfa yöneticisi kendi sayfasını başka iyi para karşılığında bloggere satabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!