Toplum Baskısı İlerlemenizi Engelleyebilir.

İnsanların başka insanlar üzerinde önyargı ile ya da kişiyi çekememek gibi durumları ile ortaya çıkan, kişinin hayatının başka insanlar tarafından yargılanması durumuna toplum baskısı denir. Toplum Baskısı İlerlemenizi Engelleyebilir. Kişinin başarılı olma durumunu, hayatına alacağı insanı, yapacağı işleri bile değiştirebilir bir gücü olan toplum baskısı, kişi üzerinde olumsuz etkiler bırakır.

Toplum Baskısı İlerlemenizi Engelleyebilir.

İş Hayatına Etkisi “Şu kişi bu işi böyle yapmış.” ya da “Şu kişi şu işi yapıyormuş.” gibi cümleler ile kişinin yaptığı işi küçümseme sıkıntıları oluşur. İnsanlar ne der düşüncesi olan bir insan bu düşüncenin etkisi altında yapacağı işten verim alamaz.

Toplum Baskısı

Özel Hayata Etkisi İnsanların, tabaka ayrımı, ırk ayrımı, din ayrımı ve benzeri konularda başka insanların hayatı ile ilgili yapacağı yorumlar, kişinin hayatında yapmak istediklerinden alıkoyabilir. Toplum baskısı bir diğer deyişle “Mahalle baskısı” olarak adlandırılabilir. Toplum Baskısı İlerlemenizi Engelleyebilir. Kişinin arkadaşı olarak veya hayat arkadaşı olarak kimi seçtiğinin başkasını ilgilendirmediğini düşünememesi durumunda büyük sıkıntılar olabilir.

Yapılması Gerekenler Kendiniz olup insanların yorumlarının sizin hayatınızı etkilemesine izin vermemelisiniz. Aksi takdirde kendi hayatınızı değil başkalarının hayatını yaşar hale gelirsiniz.

Başkalarının hayatınıza yapacağı yorumlar ve eleştiriler ile sizden bir şey eksilmeyeceğinin, bir şey eklenmeyeceğinin farkında olarak hiçbir şeye kulak asmadan yapacaklarınızı yapmanız gerekli.

Başkalarının ne diyeceğini düşünerek işlerinizi yaparsanız, hem mutlu olamaz hem istediklerinizden uzak kalırsınız. Bu hayat başkalarının kararları ile hareket etmek için gereğinden fazla kısa. Toplum baskısından kurtulup kendi hayatınızı yaşamaya başlamak için geç kalmayın.

Hiçbir kişi, başka bir kişinin hayatını yaşayamayacağı gibi. Başkasının hayatına karışma hakkına da sahip değildir. Toplum Baskısı İlerlemenizi Engelleyebilir. İsteklerinizin doğrultusunda hareket ettiğiniz ölçüde hayattan keyif alır ve hedeflerinize daha kolay ulaşırsınız. Başka kişilerin söylediklerinizin sizin hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!