Sezaryenle Doğumun Zararları
Sezaryenle Doğumun Zararları

Sezaryenle Doğumun Zararları! Sezaryen ile doğum yapmak düşünüldüğünden daha zordur.

Sezaryenle Doğumun Zararları!

Sezaryen Nedir?

Sezaryen bebeğin cerrahi operasyon ile alınarak gebeliğin sonlandırılma durumudur. Sezaryenle Doğumun Zararları! Sezaryen ile doğum yapan hastalarda birçok komplikasyon oluşma riski vardır. Normal doğuma kıyasen daha riskli bir doğum şeklidir. Sezaryen ameliyatında karın bölgesi kesilerek bebek çıkartılır ve bu kesi işlemi 7 katmadan oluşur. Sırasıyla basit bir şekil de anlatacak olursak; cilt, yağ dokusu, karın duvarı, karın kasları, karın zarı, rahim zarı ve en son rahim kası kesilerek bebeği çevreleyen zara ulaşılır. Bu zar kesilerek bebek çıkarılır.

Sezaryenle Doğum Neden Zararlıdır?

Sezaryen yapıldıktan sonra birçok yan etki gelişebilir.

​​​​​​Spinal Anesteziye Bağlı Yan Etkiler

Spinal anestezinin en sık görülen yan etki baş ağrısıdır. Genç hastaysanız baş ağrısı riski yaşama şansınız daha yüksek. Bir diğer yan etki tansiyon düşüklüğüdür. Spinal anestezi sonrası solunum sıkıntısı da yaşayabilirsiniz. Çok nadir olsa da sinir hasarı riskinizde bulunmaktadır.

Cerrahi İşlem Sonrası Yan Etkiler

Yapılacak işlemlerden sonra elbette ki cerrahi yan etkiler de gelişebilir. En sık olanı ağrıdır. Normal doğuma göre sezaryen sonra daha fazla ağrınız olur. Yara yeri geç iyileşir ve en önemlisi enfeksiyon kapma riskiniz çok yüksek. Olası bir enfeksiyon kapma durumunuzda yoğun bakım gözlemi bile gerekebilir. Bu yüzden yara yeri bakımınıza dikkat etmelisiniz. En az karşılaşan ama en riskli diğer yan etkisi ise kanamadır. Ameliyattan bir gün sonra olabileceği gibi, haftalar sonra bile kanamanız olabilir. Bu durumda vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız. Kanama çok riskli bir yan etkidir ve asla ihmale gelmez.

Ayrıca sezaryenle doğan bebekler, normal doğum bebeklerine göre daha nazlıdır. Sezaryenle Doğumun Zararları! Normal doğum da çekilen sancılar sırasında bebeğin akciğerleri güçlenir, bu durum bebeğin daha güçlü soluması ve anne memesini daha güçlü emmesini sağlar. Sezer yan sonrasına göre, normal doğum sonrası anne daha çabuk toparlar ve bebeğinin bakımına daha çabuk adapte olur, bebek anneye daha çabuk alışır. Bebek ve anne arasında ki bağ daha hızlı oluşur. Bu yüzden normal doğumu tercih etmelisiniz.

​​

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!