Abant Gezi Rehberi
Abant Gezi Rehberi

Abant Gezi Rehberi Cennet gibi bir bölge olan Abant, yaz-kış birçok insanın gözde mekanıdır. Eğlence, dinlenme, piknik ve spor gibi birçok aktivite için oldukça uygun olan bu yer, içinizi huzurla dolduracak. Hem konaklamalı hem de günübirlik olarak gidilebilecek olan bu bölge, sessiz ve sakin olmasıyla bilinir. Harika manzarası ve doğayla bir bütün olarak bilinen Abant, huzur isteyenler için mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

Abant Gezi Rehberi

Abant Nerede?

Abant, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan muhteşem bir göldür. 18 metre derin olan bu göl İstanbul-Ankara otobanına oldukça yakındır. Ulaşım oldukça kolaydır.

Abant Gezilecek Yerler

Abant’ta gezilmesi ve görülmesi gereken başlıca yerler şunlardır:

Abant Gezi
Abant Gezi

1-Abant Doğal Yaşam Müzesi

Abant’a gelip mutlaka görülmesi gereken bir yer olan Doğal Yaşam Müzesi, tamamen ahşaptan oluşan mimarisiyle ünlüdür. Abant Gezi Rehberi Abant Gölü’nün tam girişinde olan bu müzede, o çevrede yetişen bitkileri, çiçekleri ve yabani hayvanları görebilirsiniz.

2-Abant Tabiat Parkı

Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için çok uygun bir park olan Tabiat Parkı, ağaçlarla ve göl manzarasıyla çevrili bir cennettir. Gün boyu temiz havada yürüyüşler yapmak için en uygun yer diyebiliriz.

3-Sinekli Yaylası

Genelde kampçıların oldukça sık geldiği bu yayla, harika bir manzaraya sahiptir. Uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, piknik sofrası kurabileceğiniz ve kamp ateşinin tadını çıkarabileceğiniz bu yayla Abant’ın en ünlü noktalarından biridir. Ayrıca bu yaylada bisiklet ve safari gibi eğlenceli aktiviteler de yapabilirsiniz.

4-Diğer yerler

Abant’a gidip mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken diğer yerleri şöyle sıralayabiliriz; Seben Kaya Evleri, Yıldırım Beyazıt Hamamı, Yedigöller Milli Parkı, Yıldırım Beyazıt Camii, Saraçhane Camii, Orta Hamam, Akşemseddin Türbesi, Güzeldere Şelalesi, Örmeci Yaylası, Abant Köy Pazarı.

Abant Ne Zaman Gidilmedi?

Abant’a her mevsim gidilebilir. Temiz havası ve sakinliği sebebiyle yaz-kış fark etmeden gidebilirsiniz. Kışın kar yağdığında, çevredeki tüm ağaçlar ve gölün üzeri karla kaplanır ve harika bir manzara ortaya çıkar. Öte yandan ilkbahar ve yaz mevsimleri de piknik ve mangal gibi aktiviteler için oldukça uygundur. Yani kısacası Abant’a gitmenin mevsimi yoktur diyebiliriz.

Abant Nerede Kalınır?

Abant Gölü’nün çevresinde birçok tesis ve otel bulur. Ayrıca göl yakınlarında Bolu Valiliği İl Özel Dairesi’nin tesisi vardır. Yani kısacası Abant Gölü çevresinde bir çok otel, pansiyon ve tesis bulunur. Bu sebeple konaklama konusunda rahat olabilirsiniz.

Abant Gece Hayatı

Abant, genel olarak sessiz ve sakin bir yer olarak bilinir. Fakat göl çevresinde bulunan otellerin barları gece eğlenmek isteyenler için uygun bir seçenektir. Ayrıca bunun dışında; Abant Kır Gazinosu, Köşk Bar, Köroğlu Bar, Geyikli Bar, Abant Göl Gazinosu ve Göl Cafe bulunur. Buralar da gece geç saatlere kadar açık olup, canlı müzik ve çeşitli ikramlarla ziyaretçilerin eğlence ihtiyacını karşılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!