Ses Ve Nefes Kullanımı 
Ses Ve Nefes Kullanımı 

Ses Ve Nefes Kullanımı Nefes almanın iki farklı çeşidi vardır. Bunlardan birincisi sporcu nefesi denilen ve genellikle insanların kullandığı nefes çeşididir.Diyafram Kullanarak Sesinizi Ve Konuşmanızı Kontrol Edin. Diğer nefes çeşidi ise diyafram nefesi olarak adlandırılır. Hava iki nefes türünde de iki kısma da aktarılır ama hangisine daha çok hava aldığımız durumu, bu nefesin çeşidini belirler. Şan Eğitimi ile Bir bebeğin nefes almasını inceleyecek olursak karnı şişip iner, bir yetişkinde ise genellikle göğüs kafesi şişip iner. Bu nefes türleri arasında incelenebilir en basit yoldur, diyafram nefesi karnı şişirirken sporcu nefesi göğüs kafesini şişirir.

Diyafram Kullanarak Sesinizi Ve Konuşmanızı Kontrol Edin.

Kullanım farkına gelecek olursak diyafram nefesinde havayı daha etkin kullanılabilir. Sesin daha etkileyici ve düzgün kullanılması için diyaframı kullanmak gerekir.

Sporcu Nefesi Hayatın içinde çoğunlukla kullandığımız nefes çeşididir, ciğerlerimizi hava ile doldurarak kaslara daha aktif oksijen aktarımını sağlayabiliriz lakin sesimizi istediğimiz gibi kullanamayız ve ciğerlerimizin üçte birini kullanamayız. Ciğerlerimizde kullanmadığınız kısmı temizlemek için egzersiz yapmanız, gerek konuşma esnasında, gerek diğer aktivitelerimizde hayat kalitenizi artırır.

Diyafram Nefesi Sesimizi daha etkin ve etkileyici kullanmamız için kullanmamız gereken nefes çeşidi olan diyafram nefesi, sporcu nefesine kıyasla daha uzun süre içinde vücuttan tahliye edilebilir bir şekildedir. Ses konuşmalarımızı daha anlaşılır ve etki bırakacak hale getirebilecek bir etkendir. Sesimizi tok ve kelimelerimizi anlaşılır kullanmamız diğer insanlarla kurduğumuz iletişimin daha sağlıklı olmasını bize getirecektir.

Sadece karşımızdaki insanda ya da insanlarda bırakacağımız etki değil, konuşma esnasında bizim rahat olmamız durumunu da getiren diyafram nefesini almayı çoğu insan çocukluğunda unutmuş oluyor. Diyafram Kullanarak Sesinizi Ve Konuşmanızı Kontrol Edin. Diyafram nefesi almayı tekrardan öğrenebilmek için köpek nefesi almak gibi ağızdan nefes alma türlerini denemeniz ve diyaframınızı hissederek etkin bir halde kullanabilmeniz gerekir. Bir haftayı bulmayacak bir süre içinde diyafram nefesinizi rahat bir şekilde kullanabilir ve daha etkili iletişim kurabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!