Öncelikle telkin ne demektir, telkin deyince aklımıza gelmesi gereken bilgi bileşenleri nelerdir göz atmakta fayda var. Pozitif Telkin Nedir? Telkinin kelime anlamı kişiye bir duygunun, bir düşüncenin aşılanması demektir. Olumlu bir düşünce ya da duygu telkini varsa pozitif telkin, olumsuz ise negatif telkin adı verilir. Örnek verecek olursak, bir kişi sürekli olarak kendine yönelik şu sözleri kullanıyorsa başarılıyım, kendime olan güvenim tam, yaşamaktan zevk alıyorum vb. pozitif telkin yapıyordur.

Pozitif Telkin Nedir?

Telkinin işe yarıyor olabilmesi için bireyin söylediklerine kalpten inanıyor olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde benliğine katkı sağlayacak bir gelişim ve değişimin gerçekleşme ihtimali oldukça düşüktür. Bu yüzden telkinlerimizi sürekli ve düzenli olarak tekrarlamalıyız ki etkili sonuçlar alabilelim.

 Pozitif Telkinin Faydaları

Telkinler bireyi olmak istediği kişi yapabilir. Bireyin sahip olduğu öz ben ile olmak istediği ideal ben arasındaki farkın azalmasında rol oynar. Ancak telkinler tek başına yeterli değildir. Gerekli inancın, kendine güvenin, çabanın, gayretin, sabrın kişide var olması sayesinde değişim mümkün kılınabilir. Aynı zamanda telkinler bizi içinde bulunduğumuz negatif, can sıkıcı ruh halinden kurtulmamızda da destekçimizdir. Pozitif Telkin Nedir? Örneğin, stres dolu bir gün sonunda sakinleşmemiz için telkinleri devreye sokabiliriz. Beynimizde oluşturduğumuz mucizevi sözleri kalbimize ulaştırmakta geç kalmamalıyız. Stresin, kaygının ve endişenin içimizde çoğalıp her yanımızı sarıp sarmalamasına izin vermeden çaresine bakmak önemlidir. İçimize, özümüze doğru her şey yolunda diyebilmek büyük bir nimettir.

 Pozitif Telkinin Gücü

Olumlu telkinlere kendimizi açıp direnç göstermeden, benliğimizle uzlaşmacı tavır içinde olarak pozitif telkinlerle tanışmalı. Hemen şimdi önümüzdeki 12 ay boyunca kullanacağımız telkin cümlelerimizi oluşturarak pozitif yönde bir deneyim yaşayabiliriz. Örnekleri şunlar olabilir:

Başarısızlığım başarılarıma giden yolu açar.

Mutlu ve huzurlu bir gün geçirdim.

Hayatı tatlısıyla acısıyla seviyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!