Başka Kültürlerin Genel Kültürümüze Etkisi

Başka Kültürlerin Genel Kültürümüze Etkisi Bir devleti devlet yapan o devletin kendi kültürüdür. O devletin oluşmasını sağlayandır. Temelidir. Kültürsüz bir devlet düşünülemez.

Başka Kültürlerin Genel Kültürümüze Etkisi

Tarih Ve Kültür Bir topluluğun ilk var olmaya başladığı andan itibaren bir tarihi de oluşmaya başlar. O toplumu oluşturan insanların giyimi, neler yiyip içtikleri, hangi dili konuştukları, yaptıkları savaşlar, avlanma sitilleri, savaş stratejileri gibi birçok şey o toplumun tarihinin oluşumunda kaynak sağlar. O toplumun tarihi yazılmaya başlandığı andan itibaren de ortaya bir kültür çıkar. O toplum artık kültür sahibidir.

Dünya üzerinde birçok topluluk, devlet söz konusudur. Her topluluğun, devletin de bir kültüre sahip olması var olan topluluk sayısı ile doğru orantılı olarak birçok kültürün varlığına olanak sağlar.

 Kültür Etkisi Ve Etkenleri

Kültür, bir toplumu oluşturan yapıtaşlarından birisidir. Alman kültürü, İngiliz kültürü, Yunan kültürü tarzında birçok kültür sayılabilir. Türk kültürü içerisinde ise dili; Türkçesi, dini, tarihi, Türk yiyecekleri, Türk lokumu, Türk kahvesi, sanat anlayışı, Başka Kültürlerin Genel Kültürümüze Etkisi Hacivat ve Karagöz, Nasrettin hoca, Temel ile Dursun gibi birçok öğe yer edinir.

Türk kültürü geniş ve kapsamlı bir kültürdür. Bunun en büyük etkenlerinden birisi ise şanlı tarihidir. Kültür, uzun bir süre içerisinde meydana geldiğinden başka kültürler ile etkileşim içerisinde olduğunda değişmeye başlayabiliyor veyahut diğer kültürün öğelerini de benimseyebiliyor.

Savaşlar dolayısıyla, ticaret veya turizm dolayısıyla farklı memleketten insanlar bir araya gelerek kendi kültürlerini ortaya koyuyorlar. Bazı kültür öğeleri unutuluyor, değişiyor. Başka kültürler ile etki içerisinde olmak bu tarz sorunlara, değişikliklere yol açabiliyor.

Çoğu zaman ise genel kültür üzerinde yapılan değişiklikler toplum tarafından hoş karşılanmayabiliyor. Bu da çatışmalara, kavgalara yol açabiliyor. Bazen ise oluşan değişiklikler toplum tarafından fark edilmiyor bile. Başka Kültürlerin Genel Kültürümüze Etkisi Dildeki birçok kelime ve harf, giyim kuşam, yemek gibi öğelerdeki değişikliklerin fark edilmediği göz önündedir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!