Ortalama Spor Yapma Süresi
Ortalama Spor Yapma Süresi

Ortalama Spor Yapma Süresi Ortalama spor yapma süresi aslında kişiden kişiye değişir bünyeye göre iş okul yaşantısına göre değişim göstermektedir tabi bu sürenin minimum ve maksimum seviyeleri vardır bünyeyi de çok zorlamamak gerekir.

Ortalama Spor Yapma Süresi

Spor İçin Ne Kadar Zaman?

Sağlıklı bir yaşam için spor yapılmalı, yürüyüş, koşu, yüzme, egzersiz, vücut geliştirme ve kilo eğitimi her gün yapılmalıdır.

Neden Her Gün?

Bunu her gün yapanlar bunu bir davranış haline getirir, çünkü daha eşit bir şekilde yaparlar. Gıda, içme suyu ve yiyecek gibi vücut için doğal bir ihtiyaç yapmak çok önemlidir. Aksi takdirde bugün yarın yapmak istemiyorum, bugün kötü bir şekilde boğuldum, istenilen performansı yakalayamıyorsunuz.

Eğer spor yapmak zorunda kalırsanız, her gün çok akıllı olmayabilir (örneğin, bir saatten fazla veya 7 km’den fazla süren tek bir tenis maçı). Haftada iki gün spor yapmak daha iyi olsa da, sağlık için bir sınır vardır. Haftada üçten az olanlarda sağlık ve uzun ömürde bir fark olmadığını gösteren çalışmalar vardır.

Sporun Süresi Nedir?

Bu, günlük sporlar için yarım saat ila bir saat arasında ideal bir seçenektir. Spor salonunda egzersiz yapıyorsanız, dinlenme sağlayın, hareketler arasında mola verin, iki saat kadar sürebilir. Kas kütlesini, kalan yarısını ve sporu (yürüme-yüzme), özellikle bacakların çalışan kaslarını artırmak için üst vücutta (veya şınav) yarım saat egzersiz yapmak güzel olurdu. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmak üzere bir saatten fazla yoğun spor için ek bir yararın olmadığını gösteren yeni bir çalışma yayınlandı.

Spor ve Uzun Ömür

Uzun yıllar boyunca yoğun spor söz konusu olduğunda, ilk olarak Olimpiyatlarda akla ilk gelen şey gelir. Olimpiyatlara gitmek için, üç saatten fazla yoğun spor yapmamız gerektiğini biliyoruz. Spor yapanlar yapmayanlara göre araştırmalara göre daha uzun süre yaşamaktadır yani sporun sağlığımıza olumlu etkisi vardır onun için her yaş grubu yaşınız ne olursa olsun spor yapmaktan kaçınmayın spor yap zinde kal spor yap sağlıklı kal spor yap uzun yaşa.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!