Obezler Neden Diyet Yapamaz

Obezler Neden Diyet Yapamaz
Obezler Neden Diyet Yapamaz

Obezler Neden Diyet Yapamaz Türk sofralarımızın karşı konulmaz zenginliği her geçen gün kilo almamıza sebebiyet verebilmektedir. Bizler her ne kadar dikkat etmeye çalışsak da bir misafirliğe gittiğimizde ilk önce gelen kocaman içinde bir kuş sütü eksik olan sofralar yenmez ise ayıp olacak düşüncesi ile tok olsak bile yemek yememize sebeptir. Üstüne gelen bir de tatlılar. Tatlının üstüne gelen kuru yemiş tabakları, üstüne meyve tabakları, bitmeyen çay servisleri. Gelsin kilolar ve de psikolojik olarak yalnızlık hisseden sadece yemek yemekten zevk alan biri veya televizyona hipnotize olmuş ne yediğini bilmeden sürekli yemek yiyen birileri…

Obezler Neden Diyet Yapamaz
Obezler Neden Diyet Yapamaz

Obezler Neden Diyet Yapamaz

Sayamayacağımız birçok şey gün geçtikçe kilo almaya sebebiyet veriyor ve insanlar artık aynaya baktığında kendine dur diyebilmek, aynada mutlu olabilmek için diyet yapmak istiyor. İnternet sitelerinde görünen kaslı, fit vücutlar insanları cezbediyor ve internette gördükleri vücutlara sahip olabilmek için araştırmalar yapmaya başlıyor. Hem de 3 günde 10 kilo verdiren diyetler. Şok ünlü manken diyetleri.

PEKİ YA NEDEN DİYETTE BAŞARILI OLAMAYIZ?  Neden sorumuzun cevabı apaçık belli aslında. Biz o kiloları bir günde almadık ve bir günde veremeyeceğiz. Yapılan şok diyetler ya da başkalarının yaptığı, bizim vücudumuz için uygun olmayan diyetlerin bize uygun olup olmadığını hiç araştırmıyor veya düşünmüyor hemen o diyete başlamak istiyoruz. Kilo vermek isterken sağlıktan vermek hiç iyi bir çözüm olmayacaktır.

 BİR İNSAN NEDEN OBEZ OLUR ?

İnsanlar duygusal açlık çekmeye başladığında ya da o güzel yemeklere karşı koyamadığında, aç olduğu için değilde keyif olarak yemek yemeye başladığında kilo almaya başlar. Bu kiloya dikkat edilmediği için gittikçe kilo artması sebebiyle obezite denilen hastalığa yol açmaktadır.

OBEZLER NEDEN DİYET YAPAMAZ?

Günümüzün büyük sorunlarından ve giderek artmaya başlayan obezite bir hastalıktır. Obez insanlar aslında diyet yapabilir fakat onların kafalarında yemek mutluluk kaynağı olarak yer edindiği için “Neden diyet yapmam gereksin ki?” sorusu ile karşı karşıya kalıyorlar. İçlerinde diyet yapmak isteyip de başarılı olamayanlar ise tamamen beynine yenilmiş, beyninin ona verdiği ye komutu o vücudun ise yemeklerden mahrum kalma korkusu diyeti yapmasına engel olanlardır. Vücudun ise fazlaca salgıladığı insülin hormonu obezite hastalarının kilo verebilmesini zorlaştırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!