İşletmeniz İçin En Uygun Krediler Kobi Kredileri

İşletmeniz İçin En Uygun Krediler Kobi Kredileri
İşletmeniz İçin En Uygun Krediler Kobi Kredileri

1) Nakdi Krediler

Taksit Ödemeli Krediler (Kobi Kredileri):

İşletmenizin nakit ihtiyacının finansmanı amacıyla kullanabileceğiniz. Aylık ya da esnek ödeme tablosu oluşturularak kullanabileceğiniz kredi türüdür. İşletmenizin elde etmiş olduğu gelire bağlı olarak TL ya da dövize endeksli olarak kullanabilirsiniz. Kredi faiz oranları vade boyunca sabit olup, kredi kullanımı esnasında banka ile sıkı bir pazarlık ile faiz oranı indirimi sağlayabilirsiniz. Kredi kullanılmadan önce faiz oranı, dosya masrafı ve taksit tutarları hakkında birkaç bankadan bilgi almanız işletmeniz yararına olacaktır.

Spot krediler:

Faiz oranı kullanım aşamasında belirlenir ve vade sonuna kadar sabittir. Genellikle maksimum 1 yıl vadeli olur ve anapara ve faiz ödemesi vade sonunda gerçekleştirilir. Spot kredi maksimum 1 yıl içerisinde tek seferde ödeyebileceğiniz kredi türü olup, toplu para ya da kredi toplamı kadar para beklentisi içerisinde olan işletmeler tarafından kullanılır.

Borçlu Cari Hesap Şeklinde Çalışan Krediler (BCH):

Firmanıza belirli bir limit üzerinden tahsis edilen kredinin rotatif şekilde (istenildiği zaman, istenildiği miktarda para yatırılıp çekilmesi şekline dayanan) kullanabileceğiniz. Faizini genellikle üçer aylık dönemlerde (31 Mart, 30 Haziran, 30 Eylül, 31 Aralık) ödeyebileceğiniz ve piyasada gerçekleşen faiz oranı değişikliklerine duyarlı (değişken faiz kullanılır)kredi türüdür.

Kredili Ticari Mevduat Hesabı:

Kredili Ticari Mevduat Hesabı yani halk arasında bilinen ismi ile EK HESAP vadesiz hesabınızda bakiye olmaması durumunda kullanabileceğiniz işletmenize tahsis edilen artı paradır. Kredili Ticari Mevduat Hesabı’nı vadesiz hesabınızda para varmış gibi kullanabilir, tüm para çekme, ödeme, havale işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kredili Ticari Mevduat Hesabı işletmelerin en yaygın kullandığı kredi ürünüdür.

Altın Kredisi:

Altın kredileri, altın işi üzerinde faaliyet gösteren altın işleyen, altın üzerinden işçilik geliri elde eden, kuyumculuk işi ile iştigal eden, altın ticareti yapan firmalar altın kredisi adı altında kredi kullanabilirler.

İşyeri Kredisi:

Genellikle iş yeri amacıyla kullanılan dükkan, işyeri, fabrika vb. alımlarında kullandırılan kredi türüdür. Bankalar bu tür kredilerde alınan iş yeri üzerine ipotek tesis ederken kefil isteme hakkına da sahiptir. İş yeri alımında kullanılan kredi türüdür.

2) Gayrinakdi Krediler

Teminat Mektubu:

Teminat mektubu yurt içinde ya da yurt dışında yerleşik gerçek kişiler ya da tüzel kişiler lehine bir borcun ödenmesi, bir malın teslimi, bir işin yapılması vb. konularda muhatap kurum ve kuruluşlara veya kişilere hitaben Türk parası veya yabancı para cinsinden düzenlenen teminat mektubu hizmeti olarak kullanılabilir.

Referans Mektupları:

Referans mektupları firmaların Kamu ve özel kuruluşların açacakları ihalelerde, İşletmeniz İçin En Uygun Krediler Kobi Kredileri yüklenicilerden istenilen mektup türüdür. Bankalar genellikle firmanın bankada bulunan varlıklarını gösteren mektup düzenleyerek müşterilere verirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!