Hamilelikte Uykusuzluk Problemleri

Hamilelikte Uykusuzluk Problemleri
Hamilelikte Uykusuzluk Problemleri

Hamilelikte Uykusuzluk Problemleri Hamileliğin son dönemlerinde anne adayları için sorun olan unsurlardan biri de uykusuzluktur. Bu dönemde hamileler için reflü rahatsızlığı ortaya çıkmaktadır. Reflü nedeniyle mide yanması, ağza acı su gelmesi gibi olumsuzluklar anne adayının yatağa yattıktan sonra uyumasını engellemektedir. Bununla birlikte annenin yatmadan önce şekerli besinler tüketmesi de anne için sorun oluşturacaktır. Çünkü tatlı besinler annenin kan şekerinde ani değişime yol açacak ve anne ile bebeği bundan olumsuz etkilenecektir. Uykusuzluk problemi anneyi ve bebeği tedirgin eden bir duruma gelecektir.

Hamilelikte Uykusuzluk Problemleri

Hamilelikte Uykusuzluktan Nasıl Korunulur?

Anne adayı stres, sıkıntı gibi endişe verecek her şeyden uzak durmalıdır. Yatağa yattıktan sonra endişe verici şeyleri düşünmemelidir. Çünkü bu durum anneyi tedirgin edecek ve uyumasına engel olacaktır. Anne gün içerisinde yaşadığı olumsuzlukları biriyle paylaşmalıdır. Yatmadan hemen önce sıvı tüketilmemelidir. Bu durum sürekli tuvalete gitmeyi gerektirecektir. Dolayısıyla anne için uykusuzluk baş gösterecektir. Yatmadan hemen önce yemek yenilmemelidir. Çünkü bu durum reflü şikayetini arttıracaktır.

Hamilelik Döneminde Uykusuzluktan Kurtulmak İçin Bazı İpuçları Nelerdir?

Hamilelik döneminde basit spor hareketleri yapmak kişinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Yatmadan önce kitap okumak, müzik dinlemek gibi aktiviteler de anneyi rahatlatacaktır. Yatağın ve yastığın uyumak için uygun olması da önemlidir. Ayrıca oda sıcaklığının uygun değerde olması gerekir. Çok sıcak ve çok soğuk ortamlar uykusuzluğa neden olacaktır. Eşin yapacağı masaj anne adayına iyi gelecektir. Ihlamur çayı içmek de uykusuzluğu gidermeye yardımcı olacaktır. Sıcak bir duş almak da denenecek yöntemlerden biridir. En uygun yatış pozisyonu ile yatakta yatılmalıdır. Genel olarak yan yatış hamilelik döneminde daha doğru bir pozisyon olmaktadır.

Hamilelikte Uykusuzluğa Karşı Neler Yapılmalıdır?

Hamilelik sürecinde uykusuzluk sürekli bir sorun oluşturuyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Hamilelikte Uykusuzluk Problemleri Doktor önerisi olmadan ilaç veya bitkisel ürün kullanılmamalıdır. Uykusuzluk için kullanılacak ilaçların gebelik döneminde ve sonrasında bebeğe zarar verme ihtimalinin yüksek olduğu unutulmamalıdır. Vücut için gerekli uyku miktarı önemlidir. Ama bunu belli bir saat olarak hedeflememek gerekir. Vücut kendini dinlendirecek miktarı ayarlayacaktır. Örneğin bazı insanlar için altı saat uyku yeterlidir, bazı insanlar için ise sekiz saat yeterli olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!