Cinsel İsteksizlik Sebepleri Nelerdir
Cinsel İsteksizlik Sebepleri Nelerdir

Cinsel İsteksizlik Sebepleri Nelerdir? Cinsellik tüm yaşayan canlılar gibi insanların da en temel dürtülerinden birisidir. Üremenin sağlanabilmesi için cinsellik vazgeçilemez bir gereksinimdir ve çiftlerin haz kaynağıdır. Fakat cinsellikle ilgili temel sorunlardan birisi de cinsel isteksizliktir. Cinsel isteksizlik genellikle hemen hemen her bireyde görülebilen bir rahatsızlıktır. Kadınların ve erkeklerin sağlıklı bir cinsel hayat yaşamalarını engeller. Ayrıca bu rahatsızlık tıbbi, psikolojik, sosyolojik veya kültürel durumlara bağlı olarak oluşabilir.

Cinsel İsteksizlik Sebepleri Nelerdir?

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Genellikle asıl sebep psikolojik olsa da başka sebepleri de bulunmaktadır. Cinsel İsteksizlik Sebepleri Nelerdir? İlk olarak kişide utanma, suçluluk veya günahkarlık korkusu gibi duygular olabilir. Başka bir sebep ise cinsel birleşmede aşırı kasılma, ağrı ve acı yaşamak veya cinsel birleşmeyi hiç gerçekleştirememek olabilir. Erkeklerde sertleşme güçlüğü, boşalmada güçlük görülebilir. Veya tam aksine erken boşalma, iktidarsızlık gibi sorunlar baş göstermiş olabilir. Kadınlarda ise orgazm olamama veya uyarılamama gibi sorunlar görülebilir. Bunun yanı sıra kullanılan psikolojik ilaçlar da cinsel isteksizliğe sebep olabilmektedir. Bu tarz ilaçlara dikkat edilmelidir.

Hormonlarınızı kötü şekilde etkileyen ilaçlar alınmamalıdır. Bir diğer önemli sebep ise çiftler arasındaki cinsel uyumsuzluktur. Uzun süre cinsel ilişki yaşayamayan çiftler arasında kavga, gerginlik ve öfke hakim olur. Kadın veya erkek kendini yetersiz, değersiz hisseder. Çoğu bireyin kendi bedenini tanımaması da cinsel isteksizliğe yol açar. Böyle sorunlar ileride boşanmaya kadar bile gidebilir.

Nasıl Tanı Koyulur?

Öncelikle bu sorun için uzman bir hekime başvurulmalı ve gerekirse eşinizle beraber terapilere katılmalısınız. Hekiminiz ilk olarak cinsel isteksizliğin nedenlerini araştırır. Çiftlerin aralarındaki uyuma bakar ve aile öykülerini dinler. Daha sonra fiziki muayene eder ve altta yatan başka sebepleri de araştırır.

Tedavi Yöntemleri

Bu rahatsızlık tedavi edilebilir fakat çiftlerin birbirlerine karşı sabırlı olması gerekmektedir. Eğer sorun psikolojikse cinsel terapi, aile terapisi veya bedensel egzersizlerle tedavi edilir, fakat sorun tıbbi ise bu sorunlar; Anatomik sorunlar, hormon bozuklukları, prostat hastalıkları, kalp ve tansiyon veya aşırı kilo olabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmak için hekiminiz tarafından önerilen ilaçlarla tedaviye başlanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!