Günde Sadece 30 Dakika Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Günde Sadece 30 Dakika Yürüyüş Yapmanın Faydaları
Günde Sadece 30 Dakika Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Günde Sadece 30 Dakika Yürüyüş Yapmanın Faydaları Yürüyüş, en iyi egzersiz biçimlerinden bir tanesidir. Yapılana araştırmalarla kanıtlanmış birçok fayda sunar. Yürüyerek bu kanıtlanış faydalarından yararlanmak için gününüzün çoğu kısmını ayırmanıza gerek yok.

Günde Sadece 30 Dakika Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Günde sadece 30 dakika yürüyüş, sağlığınız ve zindeliğiniz için oldukça faydalı olacaktır. Yürümenin insan sağlığına faydası sayısız denecek kadar fazladır. Yürüyüşün faydaları şu şekilde listelenebilir;

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Her gün yürümek, kilo vermek için daha fazla kalori yakmanın en etkili yoludur. Yaşlı bireyler, yetişkin ve gençlere göre daha yavaş yürüyüş tempoları seçebilirler. Düzenli yürüyüş vücudun metabolizmasının daha hızlı çalışmasını sağlar, bundan dolayı ekstra kaloriler depolanmak yerine yağ yakmayı destekler. Peki, yürüyüş yaparak göbek yağını kaybedebilir misin? En tehlikeli yağlardan bazıları belinizin çevresinde oturan yağlardır, bu nedenle karın yağını azaltmak uzun vadeli sağlığınız ve görüntünüz için iyi olacaktır. Yürümek, vücudunuzun insüline tepkisini iyileştirir ve bu da göbek yağını azaltmaya yardımcı olur. Günde yarım saat yürüyüş yaparak göbek yağlarından da kurtulmanız mümkün.

Daha Kreatif Düşünmenizi Sağlar

Yürüyüş yapmanın faydaları arasında yer ala bir diğer madde ise kreatif düşüncedir. Bir sorunu çözmeye çalışırken veya telefonda zor bir durum hakkında konuşurken bazen masanızdan kalkıp etrafta stresli yürüyüşler yaptığınız oldu mu? Yürüyüşe çıkmak, masa başında oturarak çözülmesi imkansız görünen bir sorunun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Bundan dolayı masa başından kalıp yürüme ihtiyacı doğmaktadır. Beyne giden kanın artması da yaratıcılığınızı geliştirebilir. Yapılan araştırmalara göre oturmak yerine yürümeyi tercih eden bireylerde, düşünmenin daha yaratıcı bir şekilde ilerlediği gözlemlenmiştir.

Stresin Azalmasını Sağlar

Düzenli yürüyüş, zihinsel sağlığınızı iyileştirmenin etkili bir yoludur. Yürüyüş yaparak ruhunuzu pozitif enerjilerle doldurabilirsiniz, buda daha az stres yaşayacağınız anlamına gelir. Aslında araştırmalar, sadece 10 dakika yürümenin zihinsel sağlığınız için 45 dakikalık sıkı bir egzersiz kadar iyi olabileceğini göstermiştir. Uzmanlar, yürümenin beyninizdeki ağrıyı dindiren ve gevşemeyi teşvik eden kimyasallar olan endorfin salınımını tetiklediğini açıklamıştır. Vücutta endorfinin artması, kişinin daha sakin ve rahat hissetmesini sağlayacaktır.

Kan Dolaşımını Artırır

İnsan vücudundaki dolaşım sistemi, vücudun hücrelerini besler ve korur. Yürüyüş yapmanın faydaları arasında yer alan en etkili fayda belki de kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Atıkları organlardan uzaklaştırır, bu nedenle kan dolaşımını artırmak hayati önem taşır. İyi bir kan dolaşımı, sağlıklı bir kalp ve sağlıklı kalp fonksiyonları için gereklidir. Her gün hızlı bir yürüyüş, kalp atış hızınızı artıracak ve kanın vücudunuzda dolaşmasını sağlayacaktır. Zayıf kan dolaşımı varisli damarlara, kardiyovasküler hastalığına, hafıza kaybına, baş ağrısına ve baş dönmesine neden olabilir. Bunun yanı sıra var olan hastalığınız için kötü sonuçlar doğurabilir.

Gün İçerisinde Daha Enerjik Olmanızı Sağlar

Yürüyüş yapmanın faydalarından bir diğeri de, gün içerisinde daha enerjik kalmanıza yardımcı olmasıdır. Hızlı bir yürüyüş, enerji üretmenin en doğal yoludur. Bunun nedeni, vücudumuzun her hücresine giden dolaşımı artırması ve oksijenle beslemesidir. Yürümek eklemlerimizdeki kireçlenmeyi yok edebilir ve daha hızlı yürüyebilmemiz için kaslarımızdaki gerginliği azaltabilir. İşyerimizde daha fazla enerjiye ihtiyacımız olduğunu hissediyorsak, yemeğimizin gelmesini beklerken masamızın arkasından yürümek yerine, öğle yemeği saatinde dışarıda yemeğe çıkmak çok daha faydalı olabilir.

Bağışıklık Sitemini Güçlendirir

Soğuk kış günlerinden korunmak içi bağışıklık sistemimizi olabildiğince güçlendirmemiz gerekmektedir. Yürüyüş yapmanın faydaları için yapılan araştırmalarda, yürüyüşün bireylerde bağışıklık sistemini güçlendirdiği gözlemlenmiştir. Bundan dolayı enfeksiyonlardan ve soğuk kış günlerinde yakalanabileceğimiz tüm hastalıklardan korunmak için yürüyüş yapabiliriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!