evde spor yapmak
evde spor yapmak

Evde Egzersiz İle Formunuzu Koruyun İnsan vücudu ve kasları hareketsizlik durumunda çeşitli problemler ortaya çıkarabilir. Uzun süreli durağan kalan vücut; kan dolaşımının yavaşlaması, kas erimesi, akciğerlerde su birikmesi vb. problemlerin ortaya çıkması ile çeşitli hastalıkların kapısını da aralar.

Evde Egzersiz İle Formunuzu Koruyun

Özellikle pandemi zamanlarında evde spor yapmak çok daha avantajlıdır, Spor salonunda risk almaktansa evinizde zor olsada mutlaka spor yapmanızı tavsiye ederim.

Ne Kadar Egzersiz Yapılmalı?

Aklınıza egzersiz yapmayı koyduysanız en temel hareketlerle başlamalı ve kendinizi çok zorlamamalısınız. Aksi takdirde sağlıklı olmak isterken eklem ve kas sıkıntıları yaşayabilirsiniz. Kendinize bir zaman dilimi belirleyerek, elinizden geldiğince aynı saat içerisinde egzersizlerinizi yapmak çok daha faydalı olacaktır. Belirlediğiniz bu zaman diliminin süresini ilerleyen süreçte arttırmanız mümkündür.

Hangi Hareket? Hangi Kas Grubu?

Öncelikle 1 – 2 haftalık süreç vücudunuzun hareketlere olan adaptasyonu için önemlidir. Çalıştıracağınız kas grubunuzu özelleştirme bir sonraki aşama olarak düşünülebilir. Yapılan hareketlerde ısınmaya başlayan ya da yorulduğu hissedilen kas gruplarınızı çalıştırdığınızı unutmamalısınız.

Evde Şınav Çekmek

Kollarınızı omuz genişliğinizde açarak vücudunuzu ayaklarınızdan omuzlarınıza kadar düz bir şekle sokmalısınız. Kollarınızdan aldığınız destek ile göğsünüzü zemine yaklaştırıp, kollarınızı dik konuma tekrar getirerek yaptığınız bu hareket; karın kaslarınızı, ön kol ve arka kol kaslarınızı çalıştıracaktır. Aynı zamanda sırt kaslarınız da gelişecektir. Sırtı kamburlaştırmak ya da bacaklarınızı katlamak hareketin düzgün bir şekilde yapılmasını engelleyecektir. Daha sonraki aşamalarda ayaklarınızı daha yüksek bir yere koyarak yapacağınız şınav, omuz kaslarınızı da etkileyecektir.

Ede Plank

Hareket etmenize gerek kalmadan yapacağınız bir egzersizdir. Göründüğü kadar kolay olmayan bu hareket için şınav pozisyonu alıp, dirseklerinizi ve ön kolunuzu zemine koymalısınız. Evde Egzersiz Hareket etmeden beklediğiniz süre, karın kası gelişiminiz için etkili bir yöntemdir.

Evde Mekik Çekmek

Herkesin bildiği ama çoğunlukla yanlış yapılan bu egzersiz için sırt üstü uzanıp dizlerinizi hafif kırmanız gerekir. Ayaklarınızın üzerine bir destekleyici koyabilirsiniz. Ellerinizi kesinlikle başınızın arkasına koymayınız. Çünkü gücünüzün tükendiği yerde boynunuzu zorlamaya başlayacaksınız. Çenenizin altında birleştirebilirsiniz. Sırtınızı düz bir şekilde tutarak kendinizi kaldırınız. Ardından sırtınızı zemine yaklaştırıp tekrar kendinizi kaldırın. Evde Egzersiz Tam olarak uzanmak kendinizi daha fazla yormanıza sebep olacaktır. Karın kaslarınızı geliştirecek bu hareket düzenli şekilde yapıldığında etkili olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!