Binamın Enerji Performans Değeri Ne Olmalıdır?

Binamın Enerji Performans Değeri Ne Olmalıdır
Binamın Enerji Performans Değeri Ne Olmalıdır

Binamın Enerji Performans Değeri Ne Olmalıdır? Binanız için enerji kimlik belgesi çıkarmaya karar verdiyseniz, bunun için enerji performansları hakkında gerekli bilgiye sahip olmalısınız. Binalarda enerji performansı kısaca BEP olarak bilinmektedir. Bu yönetmeliğe göre hem yeni binaların hem de mevcut binaların, enerji kimlik belgesine sahip olması gerekmektedir.

Binamın Enerji Performans Değeri Ne Olmalıdır?

Yeni olan binaların en az C sınıfı enerji seviyesinde olması durumunda enerji kimlik belgesi alabilirler. Ancak mevcut olan binalarda bu şekilde bir sınırlama yapılmamaktadır. Bu tür binalar A ila G arasında enerji kimlik belgesine sahip olabilir.

Neden Enerjiyi Verimli Kullanmalıyız?

Enerjiyi neden verimli kullanmalıyız? Sorusunun cevabını vermeden önce, enerji verimliliğinden bahsetmemiz gerekiyor. Enerji verimliliği tüketilen ya da tüketilecek olan enerji miktarının azaltılmasıdır. Ancak bu azaltılmayla, üretimdeki kalite düşmemeli ve sosyal refahı da engellememelidir. Biraz daha ayrıntılı bir şekilde belirtecek olursak: Isı ve enerji kayıplarını önlemek, ileri bir teknoloji kullanılarak üretimi engellemeden enerji miktarının azaltılması işlemidir. Enerji Kimlik Belgesi için bu linkten destek ve teklif alın.

Enerji verimliliğini pek çok şekilde sağlayabiliriz. İlk olarak enerjideki verimliliği artırmak için verimli enerji ürünleriyle elimizdeki enerji ürünlerini değiştirebiliriz. Enerjiyi gereksiz yere kullanmamalı, boşa harcamamalıyız. Lüksten ve boş harcamadan kaçınmalıyız. Enerji sınıfı yüksek olan ürünler, enerji verimliliği sağlayarak, üretimin ve hizmetin kesilmesini engeller. Enerji verimini sadece binalarda ve evlerimizde sağlamamalıyız. Aslında bu ulaşımdan, sanayiye, üretimden aydınlanmaya kadar çeşitli alanlarda sağlanmalıdır.

Tükettiğimiz enerjilerin büyük bir kısmı yenilenemeyen enerji kaynaklarıdır. Bu kaynakların bir gün biteceği tehlikesi ile karı karşıyayız. Bu da aslında küresel ısınma sorununu ortaya çıkarmaktadır. Sadece yüzde 25’lik bir kısım yenilenebilir enerji kaynağıdır. Kullandığımız enerjiyi:

  • Sanayi alanlarında
  • Konutlarımızda
  • Ticari alanlarda
  • Kamu kurumlarımızda
  • Diğer alanlarda verimli şekilde kullanmalıyız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!