Kişilik Bozukluğu
Kişilik Bozukluğu

Kişilik Bozukluğu Kişinin kendi yaşayışına göre, beklenenden daha farklı sapmalar göstermesi ve sürekli iç sıkıntılar yaşaması ve davranışlarının görüntüsüne kişilik bozuk Olması denir. Geçmişten gelen ergenlik ya da erişkin yıllarda kendisini gösterir ve zaman ilerledikçe kalıcı hale gelmeye başlar. Kişinin hayatında işlevsel bozukluklar oluşmasına sebep olur. Her bireyde farklı şekillerde görünen kişilik bozukluğu, ilerlemeye başladıkça ciddi olaylara yol açmaya başlar. Kişide depresyona girme, içine kapanmalar hatta intihar eylemleri gibi çeşitli sorunlara neden olur.

Kişilik Bozukluğu

Kişilik bozukluğu sebepleri Kişilik bozuklukları, çok farklı olayların karşılıklı etkileşimi ve bu olayların bir araya gelmesi ile ortaya çıktığı düşünülmektedir. Başta gelen nedenler ise baba-anne ile ilişkiler ya da iş ortamında yaşanan sorunlardır. Kişilik sorunun temel sorunlarından birisi de kişinin kendisi ve etrafındaki insanlarla arasındaki sorunları algılamaya başlamasıdır. Kişi çevresinden gördüğü davranışa ve hissettiği şeylere göre kendisini tanımaya çalışır. Kişilik bozukluğu yaşayan kişi genelde çocuğunu her fırsatta azarlayan, bütün kararları kedisi alan, annelerin veya babaların çocuklarında görülür.

 Paranoid Kişilik Bozukluğu

Belli bir sebebi olmadan, herhangi bir olay yaşanmadan, kişinin takip edildiğini düşünmesi, aldatıldığından şüphelenmesi. Kendisine zarar verileceğinden korkması gibi kendi için yaşadığı psikolojik durumlardır. Etrafındaki insanların bağlılığından, samimiyetinden sürekli kuşku duyar. Sıradan olaylarda ve durumlarda kendisinin küçük düşürülmeye çalışıldığını gibi anlamlar çıkartır. İnsanlara karşı sürekli öfke beslerler. Karşısındaki insanın söylediklerinden kendince anlam çıkartırlar ve hiç sebep yokken sinirlenirler. Bu kişiler genelde kıskanç, güvensiz, tedirgin ve gergin insanlardır. Ciddi ve soğuktular.

 Şizoid Kişilik

Bu bozukluğun teşhisi ise yaşam sürecinde utanan ve çekingenlik yaşayan hastalara konur. İnsanlarla iletişim de ilginç, içe dönük, konuşamama, izole ve yalnız şeklindedir. Özellikle bir konuda da sabit kalırlar, gün içinde o konu dışında hiçbir şey ile uğraşmazlar. Övülmekten hoşlanmazlar. İlgisizlik, insanlara karşı soğukluk, yaşamdan sıkılmış gibi durumlar bu kişilerde görülmektedir. Daha çok değişik konular üzerinde araştırma yaparlar açlık, astronomi, zooloji gibi konuları ele alırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!