featured

Antidepresan Hakkında Kısa Bilgi Antidepresanlar bilindiği gibi depresyona girmiş bireyler için önerilir. Depresyon genel tanımıyla üzüntü, mutsuzluk gibi duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı hastalık çeşididir. Günlük hayatta herkesin başına gelebilecek bu duygular devamlılık gösterirse kişi ruhsal açıdan sağlıklı bir birey olamaz ve bu nedenle ilaç tedavisine yönlendirilir. Depresyon beyin çalışmasındaki değişime neden olur. Bu sebeple antidepresan ilaçları bu değişikliği ortadan kaldırmaya yardımcı olup ve beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasını hedefler.

Depresyon Nedir?

Depresyona girmiş bir birey davranışlarında bozukluk, düşünce karmaşıklığı ve ne hissettiğini tam olarak kestiremez. Tedavi edilmesi şarttır aksi takdirde intihara kadar gidebilir. En sık görülen belirtileri arasında sürekli üzgün olma hali, günlük aktivitelere karşı isteksizlik, iştah bozukluğu veya aşırı beslenme, yorgunluk ve konsantrasyon bozukluğudur. Depresyondan kurtulmak için mutlaka psikiyatri hekimine gidilmedi ve tanı koyulup tedavi sürecine başlanmalıdır. Bu süreçte kişinin kendini iyi hissetmesi için aile desteği ve arkadaş desteği hastanın kendine olan güvenini sağlayacaktır.

Antidepresan İlaçları Ne Kadar Etkilidir?

Depresyon çeşidine ve kişinin dirayetine göre değişiklik gösterebilir. Bazı antidepresanlar olumlu etki gösterirken bazıları ise işe yaramayabilir. Bu ilaçlar kişinin ruhsal sağlığını iyiye yönlendiren insan yaşamında dramatik iyileşmelere sebep olan kritik ve bir o kadar da hayati değer taşıyan ilaçlardır.

Antidepresanların bilinen yanlışları vardır alındığı zaman kişiyi rahatlatmaz. Tedavi şekli beyindeki sinir hücreleri arasındaki dengeyi sağlar ve normale çevirir bu nedenle iyileştirme mekanizmaları zaman alır. Bu süre en erken 2 ila 3 haftadır. Tedavi sürecinde mutlaka düzenli aralıklarla kontrole gidilmeli. Birey kafasına göre ilaçlara başlamamalı ve bırakmamalıdır.

Antidepresanların Yan Etkileri

Her ilaçta olduğu gibi antidepresan ilaçlarının da yan etkileri vardır bunlar arasında en yaygın olanları hızlı kilo alımı veya verimi, mide bulantısı, sürekli uyku hali, sersemlik ve cinsel isteksizlik sayılabilir.

Antidepresan İlaçları Zararlı Mıdır?

Halk içinde yanlış bilinen konulardan birisidir ve bu ilaçlar bilinçsiz kullanılmadığı takdirde zararlı değildir. Antidepresanlar kişinin beynine zarar veren ilaçlar değillerdir, aksine tedavi edilmeyen depresyon hali bireye zarar vermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!