Akciğeri Güçlendiren Besinler Nelerdir?

Akciğeri Güçlendiren Besinler Nelerdir?
Akciğeri Güçlendiren Besinler Nelerdir?

AKCİGERLERİ GÜÇLENDİREN 10 BESİN

AVOKADO

Akciğeri Güçlendiren Besinler Nelerdir? Avokado içerisinde barındırdığı A, E, C, B2, B5 ve B6 vitaminleri yönünden oldukça zengin bir meyvedir. Bunun yanısıra K vitamini değeride diğer meyvelere oranla daha yüksektir.
Avokadon’un içerisinde bulunan filigran maddesi, akciğer dokusunun yenilenmesine ve güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Bu meyveye marketlerden kolayca ulaşabileceğimiz gibi salatalarınıza veya  pürelerinize katarak  tüketebilirsiniz.

KIRMIZI PANCAR

Kırmızı pancar suyu, düzenli bir şekilde tüketildiği  takdirde akciğer hastalıklarına karşı korumada güçlü bir silah olduğu görülmektedir. Bu sebzeye pazarda veya  marketlerde taze bir şekilde bulabilirsiniz.

ZERDEÇAL

İltihap çözücü etki yaratan zerdeçal, vücudumuzdaki toksin maddeleri solunum sistemimizden uzaklaştırarak, akciğerlerimizin temizlenmesin de etkili bir rol oynamaktadır. Akciğeri Güçlendiren Besinler Nelerdir? Zerdeçalı, aktarda, pazarda, marketlerde tüm olarak veya öğütülmüş şekilde kolaylıkla bulabilirsiniz.

YABAN MERSİNİ

Buruk bir tadı olan bu meyve, mor ve mavi arası bir renge sahiptir. Potasyum içeriğinin yüksek olması sebebiyle iltihapları kurutucu bir etkisi vardır. Ayrıca içerdiği antioksidan ve antikanserojen özelliğe sahip bir meyvedir.
Yaban mersinini taze, kuru ya da dondurulmuş olarak birçok şekilde tüketebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI

Adeta mucizevi etkilere sahip olan  zeytinyağı sağlık, güzellik, gıda gibi birçok alanda kullanılmaktadır. İçerisinde barındırdığı polifenoller ve E vitamini sayesinde akciğere iyi gelen besinler içerisindedir.

YEŞİLÇAY

Yeşil çay, içerisinde  barındırdığı maddeler ile sağlık üzerinde olumlu etkiye sahip bitkisel bir besin türüdür.
Yeşil çayı tüketen kişilerin, tüketmeyenlere nazaran akciğer kanserine yakalanma riskinin daha az olduğu  saptanmıştır.

BALIK

Mavi denizlerin en büyük hazinesi olan balığın, insan sağlığı üzerindeki rolü oldukça büyüktür. Akciğerlerimizi sağlıklı tutmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına balık tüketimi oldukça önemlidir.

BREZİLYA CEVİZİ

Selenyum kaynağı olarak karşımıza çıkan Brezilya cevizi, güçlü bir antioksidan özelliğe sahiptir. Günlük protein ihtiyacının karşılanmasında yardımcı bir besindir.Fazlasi sağlığa zarar vereceği için günde  5-6 adet tüketmek yeterlidir.

SARIMSAK

Akciğerleri temizleyen ve koruyan besinlerin başında sarımsak gelmektedir. Etkili ve güçlü bir antibiyotik besin arayışı içerisindeyseniz, sarımsak bunun için biçilmiş bir kaftandır. Akciğeri Güçlendiren Besinler Nelerdir? Yemeklerinize ve salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.

YOGURT

Kalsiyum bakımından en zengin ürünlerin başında yoğurt gelmektedir. İçerisindeki  bakteriler akciğer dokusunun daha sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden günlük bir kase yoğurt tüketilmesine önem verilmelidir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!