Grip İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir?

Grip İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir
Grip İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir

Grip İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir? Her kış mevsimi hasta olmaya uygun süreçler ile geçer. Bu süreç içinde kişiler birbiri ile yakın temasta bulunurken oldukça özenli davranmalıdırlar. Özelikle grip gibi bulaşıcı olan durumlarda tamamen özen göstermek gerekir. Kişiler bir takım önlemler alarak bu süreci rahat ve hızlı atlatmanın yöntemlerini sağlamalıdır. Aynı şekilde soğuk algınlığı hastalığı da gribe benzerlik gösterse de ikisi aynı hastalıklar değildir. Gribal enfeksiyon daha çok solunum yolları ile doğrudan ilişkili olan bir hastalıktır.

 Gribal Enfeksiyon Nedir?

İnfluenze virüsü denilen bir enfeksiyonu vücut algıladığı anda yaklaşık iki üç gün içerisinde ortaya gribin belirtileri çıkar. Kuru olarak yaşayan kişiler hastalığın belirtisi olarak baş ağrısı ve nefes alırken burun tıkanması yaşarlar. Gribal Enfeksiyon Nedir? Burun akıntısı yaşayan kişiler ise bu süreç boyunca iyileşene kadar burunlarından sümüksü bir sıvı gelir. Kişi bu süreçte bol bol sağlıklı beslenmeli ve ılık içecekler tüketmeye özen göstermelidir. Grip İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir?

 Soğuk Algınlığı Nedir ve Nasıl Oluşur?

Vücudu soğuk alan bir kişi birçok rahatsızlığı yaşar. Boğaz ağrısı, iştahsızlık aynı zamanda üşütme tutması gibi durumlar vücudun soğuk aldığının bir göstergesi olur. Gribal enfeksiyon ile bu tür bir soğuk alma arasında ki farklar ise enfeksiyon taşımamak veya burun akıntısı yaşamamaktır.  Soğuk Algınlığı Nedir ve Nasıl Oluşur? Soğuk alan bir vücut enfeksiyon almadan da bu evreyi zaten geçirecektir. Ayrıca burun akıntısı yaşamadan da süre tamamlanır. Ancak ne kadar farklılıklar söz konusu olsa da her iki sağlık sorunu da birbirine benzer tedavi yöntemleri ile iyileştirilebilir.Grip İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir? Sürekli su içmek, vücudu sıcak tutmak, ılık bitki çayları tüketmek gerekli görülürse hafif soğuk almaya yönelik ilaçlar almak yeterli olacaktır. Kişi bu süreçte aşırı soğuk havada uzun süre kalmamaya da özen göstermelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!