Çocuklarda sağlığın önemi
Çocuklarda sağlığın önemi

Çocuklar sağlığın ve toplumun temelini oluşturur. Çocuk sağlığı her anne ve babanın özen göstermesi ve bilinçli olması gereken bir konudur. Çocukluk dönemi en çok hastalıkla geçen dönemdir. Bunun sebebi ise bağışıklık sistemlerinin daha zayıf olmasıdır. Çocuklarda sağlığın önemi nedir neler yapabiliriz. Özellikle bahar ve kış mevsimi daha çok hastalık görülür çocuklarda. Enfeksiyon hastalıklarının en belirgin nedeni ise virüslerdir.

Çocuklarda sağlığın önemi

Çocuk sağlığı için en önemli olan beslenmedir. Temizlik ise çocuk sağlığının olmazsa olmazıdır. Diğer bir etken ise çocuk psikolojisidir. Anne babalar çocuklarını yanlış yaptığında görebilmeliler ve yönlendirmelilerdir. Diğer önemli bir konu ise bebeklik döneminde yapılan aşılar çocukları korumaktadır.

Toplumda şu anlayış vardır kilolu çocuk sağlıklıdır diye. Aslında bu yanlıştır önemli olan doğru ve dengeli beslenmektir. Dengeli beslenme aynı zamanda uyku düzenini d etkilemektedir. Çocukların olmazsa olmaz süt, yoğurt, ayran gelişimleri için oldukça önemlidir. Çocuklara el yıkamayı öğreterek pek çok hastalığında önüne geçebiliriz. Çocuklarda sağlığın önemine  kısaca değindik. Çocuk demek yani bir hayat demektir. Çocuklarımızın sağlığına önem vererek onları farklı hastalıklardan ve tehlikelerden koruyabiliriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!