Pratik Bir Hafta Sonu Kahvaltısı İsteyenlere 11 Leziz Kahvaltı Tarifi

Pratik Bir Hafta Sonu Kahvaltısı İsteyenlere 11 Leziz Kahvaltı Tarifi
Pratik Bir Hafta Sonu Kahvaltısı İsteyenlere 11 Leziz Kahvaltı Tarifi

Pratik Bir Hafta Sonu Kahvaltısı İsteyenlere 11 Leziz Kahvaltı Tarifi Bir hafta boyunca iple çektiğiniz hafta sonu sonunda geldi. Sabah erkenden kalkıp saatlerce kahvaltı hazırlamak zorunda değilsiniz. Hafta sonu uykunuzu güzelce alıp uyandıktan sonra dakikalar içinde çok güzel bir pratik kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Pratik Bir Hafta Sonu Kahvaltısı İsteyenlere 11 Leziz Kahvaltı Tarifi

  1. Çılbır

8 tane yumurtayı haşlayın. Güzelce pişirdikten sonra kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın. Doğradığınız yumurtaları bir kâseye koyun.5 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı su ve 1 çay kaşığı tuzu bir başka kâsede çırpın. Yaptığınız bu karışımı yumurtaların üzerinde gezdirin. Bir tavaya 1 çay bardağı Ayçiçek yağı kızdırın ve içine 4 çay kaşığı pul biber ilave edin. Yağ ile pul biber karıştığında sosunuz hazır olacaktır. Yaptığınız bu sosu yumurtaların üzerine ilave ederek hemen tüketebilirsiniz.

  1. Menemen

İlk olarak iki adet soğanı ve 5 adet domatesi soyun. Ardından soyduğunuz domatesleri ve soğanları minik küp şeklinde doğrayın. 4 adet sivri biberleri uzunlamasına kesin. Sonra onları yarım ay şeklinde ufak ufak kesin. Pratik Bir Hafta Sonu Kahvaltısı İsteyenlere 11 Leziz Kahvaltı Tarifi Tavada Ayçiçek yağını kızartın. 4 dakika Ayçiçek yağında soğanları kavurun. Sivri biberleri de ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar ilave ettiğiniz diğer malzemelerle pişirin. Yumurtaları tuz ve karabiber ekleyerek çırpın ardından domatesli harca ekleyin. 4 dakika karıştırarak pişirin. Afiyet olsun.

  1. Tost

İki dilim tost ekmeğini tost makinesinde güzelce ısıtın. Ekmeklerin her iki tarafına tereyağı sürün. Ekmeğin bir dilimine sucuk, kaşar peyniri ve domatesleri yerleştirin. Diğer ekmeği üzerine kapatın. Ekmekleri çevirerek her iki tarafına tekrar tereyağı sürün. Sucuklar pişene kadar ve kaşarlar eriyene kadar bekleyin. Kaşarlar ekmeğin arasından akmaya başladığında tost makinesinden alıp servis yapabilirsiniz.

  1. Omlet

Derin bir kâseye 4 adet yumurtayı kırın. Yarım çay kaşığı tuz ve biber ekleyin. Mikser yardımıyla al taraftan üst tarafa doğru çırpın. Bu arada tavanızı bir yemek kaşığı tereyağı ile kızdırın. Sonra yaptığınız yumurta karışımını tavaya dökün. Kısık ateşte yumurtaların alt kısmı kızarana kadar pişirin. Alt kısım kızardıktan sonra tavayı öne eğip omleti ikiye katlayın. 2 dakika daha bu şekilde pişirip ocaktan alın.

  1. Söğüş Yapımı

Domatesleri, salatalıkları ve biberleri güzelce yıkayın. 2 adet domatesi ikiye bölüp yarım cm. kalınlıkta olacak şekilde yarım daireler halinde kesip tabağa dizin. Salatalıkların kabuklarını soyup, dilim dilim keserek domateslerin yanına koyun. Domateslerin ve salatalıkların aralarına 2 adet biberi uzun uzun kestikten sonra koyun. Bir adet limonun suyunu sıkıp 1 fincan zeytinyağı ve 2 çay kaşığı tuz ile karıştırın. Yaptığınız sosu salatanın üzerinde gezdirerek dökün.

  1. Kaşarlı Simit

İki adet susamlı ekmekleri ortadan ayırıp alt kısmın içindeki hamuru bir kaşık yardımıyla çıkartın. 4 adet domatesi ve 4 adet biberleri küp küp doğrayarak üzerine 1 kaşık tuz ve karabiber ekleyin. İçini boşalttığınız ekmeklerin içine yaptığınız biber ve domates karışımını ekleyin. Onun üzerine 100 gr kaşar peyniri rendeleyip mikrodalga fırında 180 derecede 5 dakika pişirin.

  1. Akıtma Tarifi

İki adet yumurtayı geniş bir kabın içine kırın ve çırpın. 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 6 yemek kaşığı un, ½ çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyin ve karışım homojen bir şekilde dağılana kadar karıştırın. Tavaya yağ ekleyip güzelce ısıtın. Hazırladığınız karışımı tavaya yayarak arkalı önlü pişirin.

  1. Krep Tarifi

Bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine ¾ su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip çırpın. 1 çay su bardağı un ile 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Kabın üzerine streç film örtüp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Tavayı ısıtıp yağladıktan sonra yaptığınız krep hamurunu tavaya döküp arkalı önlü pişirin.

  1. Domatesli Peynirli Tost

İlk olarak bir adet domatesi güzelce yıkayıp ince ince yuvarlak doğrayın. İki dilim tost ekmeğini tost makinesinde ısıtın. Tost ekmeğinin bir dilimine doğradığınız domatesleri koyun. Domateslerin üzerine 3 dilim küçük beyaz peynir koyun. Üzerine tuz ekleyin ve diğer dilimi ekmeğin üzerine kapatın. Ekmeğin her iki tarafına tereyağı sürerek güzelce ısıtın.

  1. Simit

Simitleri ikiye ayrılmayacak şekilde uzunlamasına kesin. İçine marketten aldığınız ya da evde yaptığınız acukadan bolca sürün. Simit’in iki tarafına bolca tereyağı sürün. Mikrodalga fırında ısıttıktan sonra servis yapabilirsiniz.

  1. Patatesli Yumurta

1 adet patatesi yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın. Bir kaba 3 adet yumurtayı kırın üzerine biraz tuz ekleyip karıştırın. Doğradığınız patatesleri kızarmış tavada pişirin. Patatesler piştikten sonra kırdığınız yumurtaları patatesin üzerine dökün ve karıştırarak pişmesini bekleyiniz. Piştikten sonra hemen servis yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!