Mutlu Çocuk
Mutlu Çocuk

Mutlu Çocuk Yetiştirmenin Yolları Mutlu çocuk yetiştirmenin yüzlerce yolu var. Öncelikle çocukları mutlu yetiştirmek için, bireylerin mutluluk nedir sorusuna aradığı cevabı vermesi gerekir. Bazen mutluluk kırık bir oyuncakta gizlidir ama mutluluğun belki de o oyuncakta gizli olduğunu anlatmak yerine yaşatmak gerekir.

Mutlu Çocuk Yetiştirme

Buna örnek gösterecek olursak şu şekilde ifade edebiliriz ;

  1. Onlara söz hakkı verin ve size sorular sormasını isteyin
  2. Hata yaptığında ceza vermek gerekiyorsa, iki seçenek sunun ( bu bile onu mutlu edecektir )
  3. Birisiyle konuşurken tebessüm etmeyi öğretin
  4. Mutluluğun sizin gözlerinizde olduğunu ona hissettirin
  5. Karşılık beklemeden insanlara yardım edin

Çocuklara Oyun İle Mutluluk aşılamak

Hayattaki en öğretici ve akılda kalıcı olan şey çocuklar için oyundur. İşe çocuğunuzun en mutlu olduğu keyif aldığı oyunlardan başlayabiliriz. Onlara görev verip dağınık olan odasını veya oyun odasını beraberce toplayın. Mutlu Çocuk Yetiştirme  Bittiğinde gözlerine bakıp tebessüm edin, o ışığı fark edeceksiniz. Onun size sarılmasına öpmesine izin verin ve enerjinizi hissettirin. Onları hayvanat bahçesine götürün sonrasında boyama kitabı alıp hayvan resimlerini hatırladığı kadarıyla aynı renklere boyamasını isteyin. Renklerdeki mutluluğu hissedecek ve belki de kendi renklerine boyayacak ve mutlu olacaktır

Mutlu Çocuk Yetiştirmek için Maddiyat Ne Kadar Önemlidir?

Bireylerin mutlu olmak için paraya ihtiyacı yoktur. Çünkü paranın satın alamayacağı tek şey mutluluktur. Onu hayata hazırlayarak hayatın gerçeklerini görmesine izin verin. Ona büyük servet yerine mutlu olmak için başarıyı miras bırakın. Onu büyük alışveriş merkezlerine götürün sonra pazarda bir köşede küçücük tezgahında bir kaç demet maydanoz satan birisini gösterin. Ona ilerde sevebileceği meslekleri sorun. Doktorları gösterin, sanayiyi gezdirin. Ayakkabı boyacısı olmak istese bile itiraz etmeyin ama her zaman yaptığı işte en iyisi olması için çabalamayı öğretin. Ve mutluluk öğrenilmez yaşanır.

Mutluluk Aşılamak İçin Çocuğun Yaşının Önemi Var Mıdır?

Mutluluğun yaşı yoktur. Daha bebek el kadar iken ce’eee dediğinizde gülüp kahkaha atabiliyor. Mutlu Çocuk Yetiştirmenin Yolları  Önemli olan tek şey ona bunu hissettirebilmek. Bazılarına göre okul çağını beklemek gerekir ama eğitim evde başlar ve hayat boyu devam eder.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!