Mayonez
Mayonez

Mayonezin faydaları üzerine konuşmadan önce özellikle kızartmaların yanında çok yakışan bu leziz ürünün, ülkemizde ketçaptan sonra en çok tüketilen sos olduğunu ifade etmek gerekir. Birçok dünya mutfağında ise mayonezden çeşitli yiyeceklerin hazırlanması için yararlanılır. Peki, genellikle kilo aldırmasıyla ünlü bu ürünün aslında birçok faydasının da olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi hep birlikte bolca tükettiğimiz mayonezin faydalarına daha yakından bakalım. Mayonez neye iyi gelir cilt sağlığında ve saç dökülmelerinde etkili midir?

Mayonezin Faydaları Nelerdir?

Mayonez, içerisinde yüksek miktarda E Vitamini içermektedir. E vitamininin ise vücuda çok sayıda faydası bulunmaktadır. Bunlardan bazıları, kan sirkülâsyonuna yardımcı olmak, kalbe yardımcı olmak ve akciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olmaktır.

Mayonez neye iyi gelir sorusunun en iyi yanıtı ise saç bakımında ortaya çıkan çarpıcı deney sonuçlarıdır. Çünkü yapılan son deneyler; mayonezde yoğun bir şekilde bulunan yumurtanın kalsiyum ve proteinler sayesinde saçı güçlendirdiğini ve zeytinyağının ise saça parlaklık verdiğini kanıtlamıştır.

Mayonezin Faydası

Oldukça yağlı bir sostur ancak bu yağlar kanola ve soya gibi her türlü trans yağdan muaf bitkisel yağlardır. Mayonezde bulunan kanola ve soya yağları omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengin yağlardır. Bu nedenle aşırıya kaçmadan mayonez tüketmek aslında kalp sağlığı için iyidir ve yiyeceklerden alınan omega-3 yağ asitleri kalp krizi geçirme riskini azaltmaktadır.

Mayonez Neye İyi Gelir

Potasyum, kalsiyum, K vitamini, fosfor gibi mineral ve diğer vitaminlere de makul seviyelerde sahiptir.

Mayonezin faydaları üzerine yapılan araştırmalar sonucunda içerisindeki E Vitamininden dolayı, kadınlarda menopoz sonrası felçlerin ortaya çıkmasına karşı değerli bir ajan olduğu anlaşılmıştır.

Yapılan bu araştırmalarda ortaya konduğu gibi, sağlığa karşı düşünüldüğü kadar zararlı değildir. Tüm yiyeceklerin tüketiminde artı ve eksi taraflar vardır. Mayonezin yüksek kalorili olması da onun eksilerinden biridir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!