Makinist Nasıl Olunur
Makinist Nasıl Olunur

Makinist Nasıl Olunur Devlet demir yollarına verilen önem ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde artmış ve gelişiminin en önemli zamanlarını o dönemlerde yaşamıştır. Türkülere konu olan kara trenlerin yerini gelişen teknolojiyle son teknoloji trenlere bırakmıştır. Hızla gelişen teknolojiye ayak uyduran trenler toplumunuzun önemli ulaşım araçlarını oluşturmaktadır.

Makinist Nasıl Olabiliriz

Bu kadar önemli ulaşım aracının emin ellere teslim edilmesi hem maddi açıdan ek masrafları ortadan kaldıracak hem de kişilerin canlarını güvence altına alacaktır. Makinist olmak isteyenlerde bilginin yanında bazı fiziksel özeliklerde aranır. Bunların başında uyarılara çok çabuk tepki verebilme, olayları hızlı algılayabilme, karşılaştığı sorunlar karşısında paniğe kapılmadan soğukkanlılık sergileme, makinist olmasını engelleyecek fiziksel ve ruhsal sorunun bulunmaması ve en önemlisi makinelerle uğraşmaktan zevk alan işi sevgi ile yapabilen kişiler arasında yer alıyor olması geliyor.

Makinist Olmak ve Eğitimi

Ayrıca makinistler çalıştıkları yer gereği devamlı seyahat halinde olabileceklerini unutmamalı fazla mesailerinde ona göre ücretlerini alıyor olmaları da gözlerden kaçmamalıdır.

Makinistler genellikle açıkta kalmadan geniş iş bulma imkânlarına sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ile şeker fabrikaları, demir çelik fabrikaları, şehir içi raylı sistem yolcu taşımalığında görev alabileceklerdir. Peki, makinist olmak için ne yapasınız? Makinistlik mesleki eğitiminizi TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda eğitimizi tamamlamanız gerekmektedir.

Makinist İçin Eğitimler

Ayrıca meslek liselerinde de bu eğitim verilmektedir. Meslek lisesinden mezunsanız makinistlik için gerekli bilgilere sahipsiniz demektir. Ancak mesleki eğitim kursuna başvurmak için de en az ilkokul mezunu olmanız ve makinist olmanızı engelleyecek herhangi bir sağlık sorununuzun olmadığına dair devlet hastanesinden alınmış heyet raporunuzun olması gerekmektedir. Her meslekte olduğu gibi makinistlikte de yükselmek mümkündür.

Makinist Olabilmek İçin Okunan Okullar

Kursalar, açıktan liseler yardımıyla mezun olan kişiler meslek hayatlarına makinist yardımcısı olarak başlarlar ve belirli bir süre hizmet verdikten sonra sınavlarla makinist unvanı alabilir. Tecrübesini artırmış başarılı makinistler yine sınavlarda gösterdikleri başarıyla baş makinist olarak mesleklerine devam etme şanslarına sahiplerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!