Kolay Park Etme Teknikleri
Kolay Park Etme Teknikleri

Kolay Park Etme Teknikleri Bir arabayı başarılı bir şekilde park etmek, tüm sürüş operasyonlarının en zorlarından biri olan bir tekniktir. Bir arabayı başarıyla park etmeyi öğrenmenin ilk adımı, kullanacağınız arabanın uçlarını tanımaktır. Deneyimli sürücüler bile bazen aşina olmadıkları bir arabayı park etmek için savaşırlar. Bu zorluğun nedeni genellikle birçok modern arabanın gövde şekillerinde yatmaktadır. Kaputun kenarlarını ve bir arabanın arka bagaj alanını kolayca görmenizi sağlayan kare biçimli şekillere sahip eski arabaların aksine, aero şekillere sahip modern arabalarda genellikle dik bir şekilde eğimli kaput çizgileri bulunur.

Araba Park Etme Teknikleri

Modern arabaların burun bölümleri de bitmesini beklediğiniz yerin çok ötesine uzanabilir. Ve tüm bunlara ek olarak, arabaların tavan direkleri güvenlik nedenlerinden ötürü genellikle oldukça kalındır, bu da bazı alanlarda ekranın ve arkaya bakışın görülmesini zorlaştırır.

Arabanızın Dış Kenarlarını Çizmesi İçin Arkadaşınızı Görevlendirmek

Bir arabanın kenarlarının nerede yattığına dair bir fikir edinmenin kolay bir yolu, bir arkadaşınızın, siz direksiyonun arkasındayken, siz araba durağan (hareketsiz) konumdayken, bir arkadaşınızın arabanın her köşesine karşı ayağa kalkmasını sağlamaktır. Arkadaşınızı arabanın sol ön köşesinden öndeki arabanın merkezine ve ardından sağ ön uca doğru hareket ettirin. Bu, görüş hattınızın dışındaki kaput ve tamponun gerçekte nerede bittiği hakkında bir fikir verir.

Aklınızın Köşesinde Arabanın Kenarlarını Tutmak

Bunu belirledikten sonra, arabanızı dar bir park alanına sıkıştırmaya çalışırken her şeyi çok ince kesmemeniz için her zaman zihninizin gözünde birkaç santimetre boşluk bırakın. Daha sonra, aynı tekniği arkadaşınız arabanın arka tamponuna yaslanarak, köşeyi oluşturarak, ortaya ve sonra diğer köşeye dikerek uygulayın. Kolay Park Etme Teknikleri Modern otomobillerde genellikle kavisli tamponlar bulunduğundan, her iki uçta bu üç noktayı oluşturmak iyi bir fikirdir. Arabanıza bir çeki demiri takılmışsa, bunun için fazladan bir boşluk bırakın.

Ön Tanpon Kontrolü

Bir diğer önemli nokta da ön tamponun yol yüzeyine ne kadar alçakta olduğunu tespit etmektir. Bu günlerde, insanlar park yerlerine park ettiklerinde ve arabalarını kaldırıma çok yakın sürdüklerinde, tamponun altını kazıyarak ve hasara neden olduklarında, çoğu araba tampon bölümlerinin alt kenarlarında hasar görüyor.

Ayna Ayarı

Daha kolay park etmenize yardımcı olmak için arabanın aynalarını ayarlayın. Normal sürüş için, arkadaki aracın uçlarının sadece küçük bir bölümünü görebilmenizi sağlamak için yan aynalar sürüş konumunuza göre ayarlanmalıdır. Aynadaki görüşün geri kalanı, arabanın soluna ve sağına doğru dış arka görünüme verilmelidir.

Aynalar, özellikle yan aynalar olmak üzere mesafe açısından çarpık bir perspektif sağlayabilir. Yine, arkadaşınızın size arabanın ekstremiteleri ile ilgili olarak aynalarınızın gösterdiği arka mesafe hakkında bir fikir vermesini sağlamak iyi bir fikirdir. Arkadaşınızı arabanın her iki köşesine arkaya ve ayrıca ortasına yerleştirin ve aynadaki görüntüyü kontrol edin, böylece bu görüntünün arabanın gerçek çevresinin nerede olduğuna göre ne kadar doğru olduğunu ölçebilirsiniz. Geri veya paralel park ederken, kaldırıma yakınlığını kontrol etmek için aynaları aşağı doğru eğebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!