Araçlarda Güvenlik Paketi Nedir?

Araçlarda Güvenlik Paketi Nedir?
Araçlarda Güvenlik Paketi Nedir?

Araçlarda Güvenlik Paketi Nedir? Bir alıcı otomobil alırken aracın rengine, motorunun kapasitesine ve bir litre benzini ne kadar mesafede yaktığına dikkat eder. Ancak sadece bazı bilgili alıcılar herkesin dikkat etmesi gereken güvenlik paketlerine de dikkat eder.

Taşıtlarda Güvenlik Paketleri Nelerdir?

Bu güvenlik paketleri ABS, ASR, EBV, VSA, ACC, ESR, TSA, ASS gibi birçok güvenlik sistemini içerisinde bulundurur. Bu güvenlik paketleri olmadan bir aracın firma tarafından onaylanarak sürüşe çıkması teklif dahi edilemiyor.

Güvenlik Paketlerinin Yararları ve Amaçları Nelerdir?

Güvenlik paketleri, isminden de anlaşılacağı üzere şoförü ve aracı olası tehlikelere karşı korumaya yönelik olan paketlerdir. Araçlarda Güvenlik Paketi Nedir? Bu paketler aracın zarar görmesini, şoförün yararlanmasını veya ölmesini engeller. Arabanızın güvenlik paketlerinin yerinde olması bir bakıma yaşamayı sevdiğinizi ve hayatınıza değer verdiğinizi gösterir. Çünkü bu sistemler tekerlerinizin kilitlenmesini önleyerek kötü yol koşullarında kontrolünüzü korumanızı ve uçurumdan yuvarlanmamanızı sağlar.

Güvenlik Paketleri Kaç Türden Oluşur?

  • Piyasada oldukça fazla bulunan güvenlik paketlerinin iki türü bulunmaktadır.
  • Mekanik Güvenlik Paketi
  • Teknik Güvenlik Paketi
  • Bu paketler sizi, ailenizi ve aracınızı olası tehlikelerden koruyacak olan önemli paketlerdir.

Mekanik Güvenlik Paketi Ne İşe Yarıyor?

Mekanik güvenlik sistemi özellikle emniyet kemerini kapsar. Emniyet kemeri kullanıldığında, kaza veya ani fren yapma durumunuzda arabadaki canlı kişilerin camdan fırlamasını önemli ölçüde engellemektedir. Haliyle emniyet kemeri her araçta standart olarak bulunmak durumundadır.

Hatta bu güvenlik sistemi diğer sistemlerden daha eski ve daha güvenilirdir. Mekanik güvenlik paketinin bir diğer öğesi ise en az emniyet kemeri kadar önemli olan hava yastıklarıdır. Hava yastıklarının güvenilirliği bir tartışma konusu olmaya devam etse de koruyuculuğu aşikardır. Çalışma şekli ise emniyet kemeriyle orantılı olarak değişmektedir. Hava yastıkları ön, yan ve perde yastığı olmak üzere üç çeşittir.

Teknik Güvenlik Paketi Ne İşe Yarıyor?

Teknik paketler biraz daha teknolojik paketler olmakla beraber araç teknolojisi geliştikçe aynı doğrultuda gelişmektedir. Araçlarda Güvenlik Paketi Nedir? Yazının başında bahsedilen lastik kilitlenmesini önleyen ABS bu paketlere dahildir. Bir diğer sistem ise ASR’dir ve bu sistem yağmur ve kar gibi kaygan yüzeylerde kontrolü sağlamak için tasarlanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!