Kişisel Gelişim İle Hayata Farklı Bakmak
Kişisel Gelişim İle Hayata Farklı Bakmak

Kişisel gelişim; çevremizdeki insanlarla iletişimimizin ve kendi iç sesimizle yaşadığımız iletişim potansiyelinin ilerlemesine katkı sağlayan tekniktir. Kişisel Gelişim İle Hayata Farklı Bakmak İnsan önce kendisiyle olan iletişimini yoluna koymalıdır. İçinde yaşanılan sorunları, korkuları, endişeleri, üzüntüleri veya iyi olan duyguları kişiden başkası bilemez. Yani herkesin psikoloğu yine kendisidir. Sonucunda daha iyiye kavuşmak, daha mutlu olmak varsa belirlenen hedefler de sonuçlar kadar yüksek derecede tutulmalıdır.

Kişisel Gelişim İle Hayata Farklı Bakmak

Farklı Pencereler Hayat dediğimiz yaşam çizgisinde başarılı olabilmek, bakılan pencerelerin yönüyle bağlantı içerisindedir. Her konuya aynı yönde bakmak, olayların arkasındaki kavramları görmeye neden olur. Örneğin bir nesneye aynı açıdan bakıldığında sadece bakılan yön görülür ve insanoğlu sadece baktığı yön üzerinden bütün nesneyi yorumlar. Fakat bakılmayan yönlerde birçok bilgi saklıdır. Tek yönlü bakmak, kişisel gelişim pencerelerini en az seviyeye düşürerek zamanla yok olmasına neden olur. Başka kişilikleri değerlendirirken ya kendi benliklerine göre çıkarım yapılır ya da görülmek istenen görülür. Bunun nedeni kişisel eksikliklerdir. Yani kişisel gelişimin düşük olmasıdır. İçinde yaşanılan sıkıntılar hayatın her anında engel olarak yaşamı sıradanlaştırır.

Kişisel Gelişim

Farkındalık  Her kötünün arkasında inanılması gereken bir umut vardır. Bu umudu hayata farklı bakarak ve kişisel gelişimi geliştirerek görülebilir. İnsanın en temel sorunu kendisini fark edememesidir. Ünlü psikologlardan B.F. Skinner’ın dediği gibi, “Kendisine yönetilen sorularla kendisinin farkında olması sağlanan biri, davranışlarını tahmin ve kontrol etmek konusunda daha iyi bir konumdadır”. Kişiliği yani duygu ve düşünceleri kontrol altında tutmak, kişisel gelişim evrelerinin başlıca konularında yer alır. Kontrol edebilmek, beyine hükmetmekten geçer. Her insan kendi beynine hükmedebilmelidir. Hükmedebilen insan kendini fark edebilir ve bu farkındalık hayata daha iyi atılmayı, insani ilişkilerde daha pozitif olmayı sağlar. Kişisel Gelişim İle Hayata Farklı Bakmak  İyi veya kötü her şey insanın elindedir.

 Kendi Gözü Olmak Nedir?

Bakılan her nokta kişisel gelişimde önemlidir. Başkalarının gözü olmak yerine kendi gözü olup dışarıdan biriymiş gibi kendi kişiliğini övmek veya eleştirmek, hayat gayelerine ulaşmayı ve yere emin adımlarla basabilmeyi sağlamaktadır. Kişisel duyguları veya başkalarının duygularını ayırt edebilmek, otokontrol sağlayabilmek altı yaşında başlar. Önemli olan bu başlangıcı yaş ilerledikçe devam ettirebilmektir. İç benliğe yenik düşerek kişisel kontrol yerine başka kişilikleri kontrol altında tutmak kişisel gelişimi sıfıra indirmektir.

 Kişisel Gelişimde Görmek Ve Bakmak

Kişisel gelişimde bakmaktan ziyade görmek önemlidir. Görmek ve bakmak arasındaki fark oldukça büyüktür. Kişisel Gelişim İle Hayata Farklı Bakmak İkisi de gözle yapılan işlemler olsa da görmek işlevi olayın anlamlandırılmasını sağlar. Görmek bakmak değildir. İnsan bakmayı bırakıp görmeyi tercih ettiği zaman kişisel gelişim için büyük adımlar atar. Bunu başarabilmek için öncelikle bu iki kelimenin farkını iyi bir şekilde öğrenmek gerekir. Farkına vardıktan sonra görünenin arkasındakine ulaşılır. Hayatın en temel gereksinimi olan kişisel gelişim ile farklı bakabilmek, farklı yorumlayabilmek ve farklı anlamlandırmak sağlanmış olunur.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!