featured
Gergedan

İslam Tarihinde Dinin Yeri Etrafta gördüğünüz dijital her şey yazılımdır. Telefonun içindeki masaüstü bilgisayardaki oyunlar vb. hepsi yazılımdır. Bu yüzden yazılım hayatın önemli bir parçasıdır.

Yanlış Yatırımlar Ülkeler gelecekte yazılım kavramının çok şey ifade edeceğini bildikleri için yazılım sektörüne yüklü yatırımlar yapmaktadır. Fakat bu konuda ülkemiz diğer ülkelerden geri kalmıştır. Yatırımlar 2017-2018 yıllarında yazılım ve bilgi yönünde olması lazımken inşaat sektörüne yapılmıştır Bu durumda yazılım ve bilgi konusunda birtakım sorun çıkmıştır.

İslam Tarihinde Dinin Yeri

Yazılım diye adlandırılan iş büyük beton duvarların altında kalmıştır. Fakat buna rağmen yazılım sektörü çok hızlı gelişmiştir. Aslında sorunda bundan kaynaklanır. Bir oyun programlayıcısı oyunu programlamaya başladığında 2D oyunlar popülerken oyun bittiğinde 3D sektörü çoğalmış bulunmaktadır. Gelecek mobilde denilir fakat mobile yatırım yapılırken 3D gözlük çıkar ve bir çuval inciri berbat eder. Örneği sadece oyun sektöründen yaptım fakat hayatın her köşesi yazılımdır.

Girişimcilik Ruhu Olmaması Sorunu

Bu sorun insanların öz güvenlerinin yeterli olmaması ve hep başka çatılar altında yaşayıp kendiişlerini kurmakta çekimser ve kararsız olmalarından kaynaklıdır. İnsanlardaki girişimcilik ruhu yüksek olup yeni ve taze fikirlerle büyük projeler başlatsalar yazılım sektörü daha da büyüyecektir fakat insanlarımız düzenli hayat ilkesine göre yaşamayı tercih etmektedir.

Herkes elini ufakta olsa taşın altına koyup yeni ve ülkeye yararlı şeyler koymadığı sürece bu hep böyle devam edecek ve ülkemizde sektör sadece basit oyunlar basit siteler olarak küçük bir çerçevede tıkalı kalacaktır. Bu sorunu gidermek için yurt içinde girişimcilik ile ilgili konferanslar düzenlenmeli bankalar yazılım konusunda krediler yapmalı programlamayı herkese öğretmek için etkinlikler, fuarlar yapmalıdır. Yoksa bu çok büyük bir sorun olarak kalacaktır.

Yeterli Kaynak Sorunu

Bir diğer sorun ise yazılıma yeni başlayanlar için kaynak sorunudur. Yeterli Türkçe kaynak bulunmadığı için başlayamazlar ve kendilerini geliştiremezler. Bu yüzden yazılım başlarken ya İngilizce öğreneceksiniz ya da yetersiz Türkçe kaynaklara mahkum kalacaksınız. Çünkü tüm yazılım oluşturma programları yazılan kodlar programları detaylı anlatan kaynaklar İngilizce olarak yazılmıştır. Türkçe kaynaklar ise her şeyin sadece basit şeylerini anlatıp detaylarından hiç bahsetmiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!