Kavurmalı Pilav Tarifi
Kavurmalı Pilav Tarifi

Kavurmalı Pilav Tarifi ve  Kavurmalı Pilav Tarifi İçin Gerekli Malzemeler sizler için hazırlandı bu eşsiz yemeği yaparak siz ve sevdiklerinizi mutlu ediniz.

Kavurmalı Pilav Tarifi

  • 500 gram kavurma
  • 1 buçuk su bardağı ile pirinç
  • 2 buçuk su bardağı ile sıcak et suyu
  • 2 yemek kaşığı ile tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ile tuz

Kavurmalı Pilav Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Pirinç pilavını yaparken sıcak suyu ilave ettikten sonra birkaç damla limon ilave etmek, pirinçlerin parlaklığını daha da arttıracaktır. Ayrıca lezzetine ve tane tane olmasına da olanak sağlayacaktır.

Kavurmalı Pilav Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

İsteğe göre pilavı tel şehriyeli olarak da yapabilirsiniz. Pirinci ılık suyun içerisinde bir süre beklettikten sonra pilavı “salma” usulü olarak da hazırlayabilirsiniz.

Kavurmalı Pilav Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle tereyağlı pilavı yapmak için ayıkladığımız pirinçleri berrak bir su çıkana kadar yıkayalım. Daha sonra suyunu süzerek bir kenara alalım. Kavurmalı Pilav Tarifi  Geniş tabana sahip olan bir pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını alalım.

Pirinçleri tencereye alalım ve orta kısımları şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulan pirinçlere sıcacık olan et suyunu ve tuzunu ilave edelim. Yalnızca bir kez karıştırılan pilavı, et suyu kaynamaya başlayana dek orta ateşte pişirelim. Daha sonra kapağını kapatalım ve kısık ateşte pirinçler göz göz olana dek yani 15 dakika kadar pişirelim.

15 dakikanın sonucunda mis gibi tereyağı kokan pilav hazır olacaktır. Ancak servis etmeden önce bir havluya sararak dinlendirmek iyi olacaktır. Kağıt havlu ya da temiz mutfak bezi de kullanılarak demlenmesi için bir kenara alınabilir.

Bu aşamada kavurma yapmak için etleri küçük küpler içinde keselim. Kendi yağı yeterli olacağından ekstra yağ kullanmadan kızgın bir tavada rengini değiştirinceye kadar kavuralım. Demlenen pilavımızdan arzu edilen miktarda servis tabağına aktaralım. Pişirilen kavurmadan üstüne ilave ettikten sonra hiç beklemeden sevdiklerimize servis edelim. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Kavurmalı Pilav Tarifinin Servis Önerisi nedir?

Kavurmalı pilavı sıcak sıcak sevdiklerinizle buluştururken yanına salata, meze ve ayran yapabilirsiniz. Kavurmalı Pilav Tarifi  Bu sayede hem çok lezzetli hem de zengin bir sofra kurulmuş olur. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!