Her Bilgi Genel Kültüre Girer Mi
Her Bilgi Genel Kültüre Girer Mi

Her Bilgi Genel Kültüre Girer Mi Genel kültür denilince akla içinde bulunan toplumda herhangi bir dalda kabul görmüş ya da iz bırakmış olayları, eserleri ve de bilgileri kapsar. Genellikle toplumda öne çıkmış, bulunduğu alana yön vermiş bilgilerdir. Örneğin Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve çalışmalarını anlatan bir kitap da genel kültür bilgisidir. Bu kitaptaki olayların oluş tarihi ve sırası da genel kültür bilgisidir. Ya da 2002 Dünya Kupası şampiyonu da genel kültür bilgisidir.

Her Bilgi Genel Kültüre Girer Mi

 Her Araştırma Bilgisi Genel Kültür Bilgisi Midir?  Ayrıntılı araştırmalar, belli bir alan ve hatta o alanın belli bir konusu üzerine yapılır. Ayrıntılı araştırmalar genel kültüre yapılan katkıdır. Ancak Nikola Tesla’nın dünya bilim tarihini etkileyen ve çeşitli icatları olan bir mucit olduğu genel kültür  bilgisiyken, nerede doğduğu, annesinin babasının mesleği, özel hayatı vs. insanların ilgilenmediği bilgi kapsamındadır. Dolayısıyla genel kültür bilgisi insanların dikkatini çeken, insanları sıkmayan genel bilgilerdir.

  Genel Kültür ve Kapsamlı Araştırma

Bu konuda fikir ayrılıkları olması mümkündür. Genel kültür insandan insana değişiklik gösterebilir fikirlere de açık. İnsanlar, kendi ilgi alanlarına giren konuların diğer insanlarında ilgileneceğini düşünürler ve başka insanlar konuya ilgi duymadıklarında şaşırırlar. Örneğin astronomiyle ilgilenen insanlar, Her Bilgi Genel Kültüre Girer Mi astrolojik olayların detaylarını öğrenip bunu uygulayıp çevresine de anlatma eğilimindedirler. Ancak bir başkasına astrolojik konular sıkıcı gelebilir. Öğrendiklerini anlatmaya çalışırken diğer insanlara bu konu ilgi çekici gelmeyebilir. Bu da kapsamlı araştırılmış bir konu sadece olayla ilgilenen kişiye dikkat çekici gelirken, genel kültür bilgisinin daha çok insana hitap ettiğini izah eder.

Ancak şunu belirtmek gerekir ki, bir konu hakkında az da olsa fikir sahibi olmamak, o konuya ilgi duyulmamakla açıklanamaz. Her Bilgi Genel Kültüre Girer Mi İnsanlar içinde bulundukları hayata dair az çok bir şeyler bilmeli, fikir sahibi olmalıdırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!