Ferroli Bursa Servisi
Ferroli Bursa Servisi

Hristiyanlığın Hayvanlara Bakışı Her dinde olduğu gibi Hristiyanlıkta da olduğu gibi hayvanlara karşı gerekilen değer verilir. Tanrının hayvanları insanlara karşı bir armağan bir hediye olarak görüp bu armağanı değer verirler. Hayvanlara zarar vermenin yanlış olduğunu öğütler. Tanrının yaratığı canlının varlıklara karşı hassas iyi davranılması gerekir. Tanrı hayvan yaradı sevdiği için Hristiyan olan bir kişi bunu bilip hayvanlara eziyet etmez. Hayvanların da bir haklarının olduğunu yaşamlarının kısıtlanmaması doğal ortamlarına uygun şekilde değer vermesini emretmiş. Hayvanlara karşı istismarda eziyet edilmemesini yasaklamış. Hayvanlarında bu dünyada haklarının olduğu insanların bir kölesiymiş gibi eziyet edilmemesini amaçlar. İnsanlar için askeri güç tarımda yardım saflık ve temizlik insana tanrı tarafından verilen bir değer olarak görüp benimserler.

Hristiyanlığın Hayvanlara Bakışı

Hristiyanlığın Hayvanlar için Öğütleri

Cennete girmenin yolu vicdan iyi bir insan olmak merhametli olmak hayvanların insanı sakinleştirdiği doğal saf ve temizlik olarak gördüğü için iyi bir insan olmak için merhametli vicdanlı olmak için hayvanlara karşı çok değer verirler. Hristiyan peygamberi olan İsa peygamber bir marangozdu Musa peygamber ise bir çobandı hayvanlara karşı değer verirler. Süleyman peygamberin karıncaları ezmemek için ordusu gelmeden önce karıncaları uyarması verdiği değer olarak gösterilir. Tanrının yaratığı her canlının varlığın değerli olduğunu düşünüp gerekilen değeri vermeyi amaçlamıştır. Hayvanlar şimdiye kadar çok alanda kullanmışlardır savaşlarda askeri güç olarak tarımda kullanılmıştır bu dine uyup gereğini yapan Hristiyan hayvanlara zarar vermekten sakınmış uzak durmuştur.

Hayvanlara Verilen Değer

Hayvanlar insanlara dost olması için yardımcı olmaları için hiçbir canlı boşuna yaratılmamıştır bundan dolayı tanrı yaradıysa bir değeri bir önemi olduğu düşünüp hayvanlara karşı eziyet ve istismar uygulanmaz uygulanan kişilere karşı gerekilen cezalar kurallar vardır. Hayvanlar için doğal hayatının bozulması yasaklanmıştır onlarında bu dünyada yaşama hakkı vardır hayvan diye eziyet edileceği anlamına gelmez. Bu bakış acısı ile bakan Hristiyan kişiler gereğini yapıp hayvanlara karşı merhametli ve vicdanlı olmaları gerektiğine inanırlar. Hayvanlara karşı eziyet eden cezasını çeker bedellerini öder hiçbir hayvan eziyet edilip öldürülmemeli tanrının insanlara karşı armağanı insanlara karşı sevgisi olarak bu armağana sevgiye ihanet etmezler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!