En Büyük Sektörel Atılımlar

En Büyük Sektörel Atılımlar
En Büyük Sektörel Atılımlar

En Büyük Sektörel Atılımlar Sektör, bir ekonominin ortak özelliklerini taşıyan alt bölümleri olarak adlandırılır. Ekonominin farklı sektörlere ayrılması gerek uygulama açısından gerekse de teorik analizler yönünden çok büyük önem taşır. Bir ekonomi niteliğine göre çeşitli sektörlere ayrılabilir. Bazen sektör kavramı daha alt düzeylerde ortak faaliyet olarak da ifade edilebilir.

İş adamları, yatırımcılar, öğrenci veya meslek seçecek kişilere eğer iyi kazanç getiren bir iş aranıyorsa en büyük sektörel atılım olarak bu özellikler önerilir.

En Büyük Sektörel Atılımlar

Bilişim Sistemleri ve Teknoloji Sektörü  Türkiye’nin bundan sonraki bütün odağı teknoloji, yenilikçilik ve inovasyon olacak. Çünkü teknoloji sürekli gelişiyor, bu kalitenin ve verimliliğin artışı üretime yansıyor. Bu alanda öne çıkan üretimler arasında da; nanoteknoloji, genetik ya da biyoteknoloji, hidrojen ve yakıt pili teknolojileri ile süper iletkenleri, yeni nesil nükleer yakıtlar ve teknolojileri yer alıyor.

Sektörel Atılımlar

Eğitim Teknik eğitimden ve tarımdan göçenlerin dönüştürülmesine kadar her bir alanda değişen ekonomi ve rekabet, buna uygun üretim ve Ar-Ge nitelikli insan gücü gerektiriyor. Sektörler ya işi başkalarına yaptıracak veya kendi elemanlarını yetiştirecekler. Bu alanda mesleklere dönük bir eğitimin derinleşmesi bekleniyor. En Büyük Sektörel Atılımlar Çalışmayanlar için hayat boyu sürekli eğitim, ara elemanlar için mesleki eğitim, çalışanların gelişmesi için meslek içi eğitim ve zaman ve mekandan bağımsız uzaktan eğitim önem kazanacaktır.

 Enerji ve Doğal Kaynaklar

Enerji sektörü de hem dünya olsun hem Türkiye olsun her yerde büyüyecek. Ülkemizde ki enerji tüketiminin dünya ortalamasının iki katından daha fazla büyüyeceği tahmin ediliyor. Global ekonomide önümüzdeki on yılda yüzde üç, dört arasında bir büyüme olacağı varsayılıyor.

Enerji sektörü büyüme ve refahı belirleyip temel parametre haline gelecek. Hesaplamalara göre Türkiye’nin enerji sektörü bölümündeki açığının kapanması için yüz otuz milyar dolarlık yatırım yapılması gerekiyor. Yerli madenler ve doğal kaynakların önemleri anlaşılacak. Özellikle enerji ve hammadde ürünlerinin üretimlerinde temiz ve yenilenebilir yerli doğal kaynakları geliştirilip değerlendirilecek. İthal olan fosil yakıtlarının önemi kısmen azalacaktır. Bunlar dışında sektörel atılımlar olarak sırayı; otomotiv, tekstil ve telekomünikasyon, savunma ve havacılık, perakendecilik, elektronik, taşımacılık ve lojistik, sağlık, çevre ve geri dönüşüm yer alıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!