Dinlenme Günü
Dinlenme Günü

Dinlenme Günü Rest Day Dinlenme, vücudun kendini yenileyebilmesi için yapılması gereken olaydır. Sporda “ne kadar ekmek o kadar köfte” mantığı ile hareket edilmez. Antrenman için bu mantık uyumlu değildir. Özellikle günümüz fitness salonlarında bulunan deneyimsiz ve bilimsellikten uzak antrenörlerin kopyala yapıştır mantığı ile sizlere verdiği haftanın 6-7 gününü ağırlık ve kardiyak antrenmanları gelişim gösteremediğiniz için dinlenmenin önemini hatırlatacaktır.

 Dinlenme Nedir?

Düzenli Molalar vermek vücudun iyileşmesini ve onarılmasını sağlar. Biriken laktik asitti kaslardan uzaklaştırır ve kaslarınıza yeniden enerji depolar. Kondisyon düzeyiniz veya yaptığınız spor ne olursa olsun, ilerlemenin ve yenilenebilmenin en kritik parçasıdır. Dinlenme günlerini atlamak aşırı yorulmaya sakatlıklara ve tükenmişliğe yol açabilir. Takım sporcularında ise bu dayanıklılık düşüklüğüne koordinasyon kaybına ve zayıf bir çevikliğe yol açabilir.

Dinlenmenin Fizyolojik Boyutu

Hangi spor dalını yaparsanız yapın bunlar ağırlık kaldırma, şut atma, sıçrama, yüzme ve koşma bu aktivitelerin sonunda kaslarınızda sağlıklı yırtılmalar olur. Dinlenirken fibroblast adı verilen hücreler bunları onarır. Kas dokunuzun iyileşmesi ve daha da güçlenmesi dinlenme sırasında olur. Yediğimiz karbonhidrat içerikli besinleri kaslarımız glikojen olarak depolar. Yapılan hareketler, aktiviteler sırasında kaslarımız bu glikojeni parçalar ve enerji olarak kullanır. Dinlenme günlerinde bu nerji depoları yenilenir. Dinlenme Günü Vücudumuzu tekrar strese sokmadan önce bu enerji depolarının yenilenmesi için zaman tanınmalı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!