Buğdaylı Tavuk Çorbası
Buğdaylı Tavuk Çorbası

Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi Tavuk çorbası tavuk suyu ile yapılan bir çorba türüdür. Türk mutfağı başta olmak üzere hemen hemen birçok ülke mutfağında bulunan bir çorba türüdür. Buğdaylı tavuk çorbası ise daha çok Türkiye’nin İç Anadolu bölgesine has bir lezzettir. Özellikle kış aylarında birçok sofranın akşam yemeği menüsünde bulunur. Damak tadına göre terbiye edilir. Edilmeyen türlerine rastlamak da mümkündür.

Buğdaylı Tavuk Çorbası Malzemeleri

Aşağıda bulunan malzemeler ile lezzetli bir buğdaylı tavuk çorbası yapabilirsiniz. Ürünlerin taze olmasının yapacağınız çorbaya direkt etki eden bir konu olduğunu unutmayalım.

  • 1 adet tavuk
  • 1 su bardağı buğday
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış olacak)
  • 1 adet domates (rendelenmiş olacak)
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz

Karabiber (tane karabiber tercih edilirse daha iyi olacaktır)

Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi

Öncelikle tavuğu temizleyin. İyice yıkadıktan emin olduktan sonra suya koyun ve beklemeye alın. 1 adet havucu ve kerevizi de güzelce yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Doğranan havuç ve kerevizleri soğan ile pişirin. İyice temizlenmiş ve suda bekleyen tavuğu ayrı bir kaba aldıktan sonra önceden ayıklanmış ve en az 2 saat suda bekletilmiş buğdayı haşlanmış bezelyeler ve rendelenmiş domatesi de tavuğun suyuna ilave edip buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.

Bu işlemden sonra tavuk etleri ince şeritler şeklinde kesilir ve tiftiklenir. Buğdaylı Tavuk Çorbası Tarifi Pişen soğan, kereviz ve havuç ile daha sonrasında pişirilen buğday, domates ve bezelye birleştirilir. 2 litre su eklendikten sonra tiftiklenen tavuk parçaları suyun içine eklenir. Kaynayana kadar yaklaşık 10 dakika süre ile beklenir. Kaynayan çorba lezzetin oturması için bir süre beklenir. Yarım demet maydanoz ince ince kesilerek arzu edenlerin çorbasının üzerine eklemesi için kenarı ayrılabilir.

Dinlenmeye bırakılan buğdaylı tavuk çorbamız kâselere koyulur ve üzerine tane karabiber eklenerek servis edilir. Tarifin püf noktasın malzemelerin pişirme sırasıdır. Ayrıca buğdayların yumuşayana kadar pişirilmesi oldukça önemlidir. Zira yumuşayana kadar pişirilmeyen buğdaylar çorba içerisinde ağza geldiğinde pek keyif vermeyecektir.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!