Acılı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Acılı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Acılı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Sofraların vazgeçilmez, pratik ve yapımı kolay tariflerinden biri acılı mantarlı tavuk sote yemeğidir. Yemek hazırlamak için vaktiniz yoksa ve çok açsanız ya da sofralarınızı renklendirmek istiyorsanız acılı mantarlı tavuk sote tam da size uygun bir yemektir. Pratik, kolay ve ulaşılabilir malzemeler ile yapıldığı için oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca mükemmel görünümü ve lezzetleri ile iştah kabartıcıdır. Tavuğun ve mantarın eşsiz lezzetinin sebzeler ve baharatlar ile bütünleşmesi ile ortaya çıkan bu lezzeti evlerinizde de kolaylıkla yapabilir, sofralarınızda farklılıklar yaratabilirsiniz. Verilen tarif 1-2 kişiliktir. Siz kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.

Acılı Mantarlı Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 500-650 g tavukgöğsü
  • 1 paket kültür mantarı
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 adet çarliston biber
  • Bir adet kırmızı kapya biber
  • Tercihe göre 1 adet yeşil sivri biber
  • Bir adet kırmızı acı biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin veya Ayçiçek yağı
  • Bir yemek kaşığı acı sos (tercihinize göre arttırabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Acılı Mantarlı Tavuk Sote Hazırlanışında Püf Noktalar

Mantarlarınızı temizlerken bol su ile temizlemeyin. Önce mantarlarınızın üzerindeki ince kabuğu bıçak yardımı ile soyduktan sonra nemli bir bez ile mantarlarınızı nazikçe ovarak temizleyin. Mantarlarınızı temizlerken bol su kullanır ya da suda bekletirseniz mantarlarınızda kararma olabilir ve fazla suyu çekebilir. Sotenizi hazırlarken önce sebzelerinizi ardından tavukları, en sonda acılı sosunuzu ekleyin. Böylece sebzeleriniz tam pişmiş olacaktır. Eğer vaktiniz varsa sotenizi kısık ateşte pişirirseniz, malzemeleriniz yanmadan ve lezzetini birbirlerine katarak pişer.

Acılı Mantarlı Tavuk Sotenin Hazırlanışı

Tavuklarınızı temizledikten sonra tercihinize göre jülyen veya küp küp doğrayın. Ardından soğanınızı, çarliston, yeşil ve kırmızıbiberlerinizi içini temizleyerek doğrayın. Doğradığınız malzemeleri ayrı kaplara aldıktan sonra mantarlarınızı temizleyip ince ince doğrayın.

Sote tavanız ya da herhangi bir geniş tava içerisine zeytinyağı veya Ayçiçek yağınızı ekleyin, yağ biraz kızdıktan sonra soğanlarınızı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Ardından doğradığınız biberleri tavanıza ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Doğradığınız tavukları tavaya alıp malzemeler ile karıştırarak sotelemeye devam edin. Bu aşamada baharatlarınızı da ekleyebilirsiniz. Tavanızın üzerini kapatın ve tavuklar pişene kadar bekleyin (yaklaşık 10 dakika).

Ardından mantarlarınızı tavaya ekleyin ve karıştırışın. Tavanızın üzerini kapatın ve kendi halinde pişmeye bırakın. Yaklaşık 5-6 dakika kadar sonra acılı sosunuzu ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

Hazırladığınız soteyi, sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!