Binamın Enerji Seviyesi En Az Ne Olmalıdır
Binamın Enerji Seviyesi En Az Ne Olmalıdır

Binamın Enerji Seviyesi En Az Ne Olmalıdır? Binanız için enerji kimlik belgesi çıkartmak istiyorsanız enerji seviyeleri hakkında sizlere bilgi vermemiz daha doğru olacaktır. Enerji kimlik belgesi bildiğiniz gibi 2011 yılından beri zorunlu bir hal aldı. Ancak devlet enerji kimlik belgesine sahip olunması gereken süreyi, uzatarak en son 1 Ocak 2020’ye kadar bina sahiplerine süre verdi. Bu sürenin sonuna kadar enerji kimlik belgesine sahip olunması gerekiyor.

Binamın Enerji Seviyesi En Az Ne Olmalıdır?

Çıkartılan enerji kimlik belgesi sayesinde binanızın hangi enerji türü içerisinde olduğunu öğrenebileceksiniz. Buna bağlı olarak da binanızın enerji verimliliği hakkında bir takım bilgileri de öğrenebileceksiniz. Genel olarak enerji seviyeleri yüksekten düşüğe şu şekilde sıralanabilir:

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G

Şeklindedir. Burada da görüldüğü gibi en yüksek enerji sınıfı A olarak tanımlanmaktadır. Bunun dışında A, B ve C sınıfları, binaların sahip olması gereken enerji sınıfları içerisinde bulunmaktadır. Sınır C’dir. Ancak bu sınır sadece yeni yapılan binalar için geçerlidir. Eğer binanız yeni bina kapsamına değil de mevcut yapı sistemini içerisine giriyorsa, o zaman enerji sınıfı çok önemli değildir. Eğer binanız yeni ise en az sınıfına sahip olmalısınız. Enerji Kimlik Belgesi Eğer sınıfınız D, E, F ya da G sınıflarından birine giriyorsa, o zaman enerji kimlik belgesi alamazsınız.

Aldığım Belgeyi Sorgulayabilir Miyim?

Enerji kimlik belgesi almaya hak kazandıysanız ve belgenizi aldıysanız, elbette enerji kimlik belgenizi sorgulayabilirsiniz. Ancak bunun için belgeyi almaya hak kazanmanız yetmez. Aynı zamanda enerji kimlik belgenizin bakanlık tarafından da onaylanması gerekiyor. Eğer bakanlık belgenizi onayladıysa, internet üzerinden belgeniz için sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sorgulama için sizden istenilen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!