Bebeklerde Göz Temizliği Nasıl Yapılır

featured

Bebeklerde Göz Temizliği Nasıl Yapılır? Bebekler çok hassas varlıklar olarak doğarlar. Gözleri olduğu kadar yumuşak. Bu ihale yaratılmışların gözlerinin birinci günden bakıldığına dikkat edilmelidir. Bebeklerin gözleri çok hızlı bir şekilde enfekte olabilir. Ayrıca, bebeklerde sık sık morarma yaygındır. Doktorlar ayrıca, bebeklerde oftalmoloji konusunda dikkatli olma gerekliliğine dikkat çekmektedir.

Bebeklerde Göz Temizliği Nasıl Yapılır

Göz temizliği söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gerekenler, bebeklerde ne yapılacağı ve ne yapılacağı bu yazıda cevaplanmaktadır. Bebeklerde Göz Temizliği Nasıl Yapılır Bebeklerin gözlerini temizlerken, özellikle temizlikten kaçınılmalıdır. İltihap riski olan gözler dikkatlice ve dikkatli bir şekilde tedavi edilmelidir. Gözler, özellikle de bebeklerin gözleri oldukça hassastır. Bu hassaslık nedeni ile de göz temizliği yaparken oldukça dikkatli olunmalı ve uzmanların önerisi doğrultusunda adım atılmalıdır.

Öncelikle Kendi Temizliğinize İyi Bakın

Öncelikle, bebeğinizin gözlerini temizlemeden kendi elinizin yıkanmasına dikkat etmelisiniz. Temizlik yapacak olan anne ellerini bol sabunla yıkamalı ve ellerini dezenfekte etmelidir.

Temizlik İçin Gerekli Malzemeler

Temizlik sırasında, bebeğinizin gözlerine zarar vermeyecek pamuklu çubuk gibi yumuşak, pamuk benzeri ürünler kullanabilirsiniz. Yeni yürümeye başlayan çocukların gözlerini boğmak için, içme suyunu, pişirildikten ve ısıtıldıktan sonra kullanılan bir bezle temizleyebilirsiniz.

Bebeklerin Gözlerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Temizlik sırasında gözün iç kısmına dokunmayın. Gözler kapalıyken göze basmadan dışarıdan silinmelidir. Silme işlemini tekrar etmeyin. Prosedürün aşırı tekrarlanması göz tahrişine neden olabilir.

Uzmanlar, bebeklerin gözlerinin gözünde selamlaşır, gözyaşı bezleri ve gözyaşları dar olduğundan normaldirler. Bu sebepten ötürü bebeğinizin gözlerinin üç kez gözüne, gözüne, göz temizliğine dikkat ederek göz öneride bulunabilirsiniz. Ancak, bir yıl sonra çapakların devam ettiği anlaşılırsa, doktorun muayene edilmesi gerektiği konusunda uyarır.

Gözler, bebeğinizi dış dünyaya bağlayan en önemli organlardan biridir. Bu nedenle, bebeğinizin gözlerini dikkatlice temizlemeniz gerekir.

Doktora Başvurulması Gereken Durumlar

Bebeklerin gözlerinde normalin üzerinde bir şişlik görüldüğü anda, anneler temizleme işlemine ara verip doktora başvurmalıdır. Temizleme yapılırken özellikle göze temas edilen malzemelerin daha önce kimyasal herhangi bir şey ile temas etmemiş olması gerekir. Bu durumlardan biri veya bir kaçı gerçekleşirse tıbbi yardım alınması gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!