Altın Alım-Satımı Nereden Yapılmalı?

Altın Alım-Satımı Nereden Yapılmalı
Altın Alım-Satımı Nereden Yapılmalı

Altın Alım-Satımı Nereden Yapılmalı? Altın, güvenilir ve büyük talep gören bir yatırım aracıdır. Bütün medeniyetlerin altına vermiş olduğu değer aynıdır. Yatırım aracı olarak altın almayı tercih eden yatırımcı, parasını enflasyondan, devalüasyondan, ekonomik krizlerden ve ani piyasa çöküşlerinden kurtarabilmek için muazzam bir savunma varlığı olarak görür ve bu tarz nedenlerden dolayı altını tercih eder.

Altın Alım – Satımı

Altın Önceki zamanlarda sadece elimize fiziksel olarak satın alınabilirdi ve büyük risklerle saklanırdı. Şimdilerde altın satın almak çok kolay, bankalardan gram, külçe altın alarak sanal yatırım yapabiliyorsunuz.

Fiziksel Altın mı? Altın Hesabı Açmak mı Mantıklı?

Elinizde artık metal bir fiziksel altın bulundurmak zorunda değilsiniz. Nasıl güvenli bir şekilde saklayacağınızı düşünmek durumunda kalmayacaksınız. Canınızın tehlikeye girebileceği riski olmayacak.

Altın almak için ödediğiniz fiyat, dünya ekonomisine bağlıdır. Altın Alım-Satımı Nereden Yapılmalı? Her yatırımda olduğu gibi altın için de geçerli olan kural; alırken düşük al, satarken yüksek sat. Önemli olan mükemmel anı bulup, yakalamak

Altın Almak İstiyorum Nereden Alınır?

Altın, bankalardan altın hesabı açılarak, kuyumculara giderek, hatta günümüzde web siteler üzerinden dahi alınıp satılır. Bu fiziksel altın alım satım işlemlerinizde, dolandırıcılara ve fırsatçılara dikkat edin.

Eğer altın almaya karar verdiyseniz sırasıyla; VİOP Aracılığıyla, E-Ticaret Sitelerinden, Bankaların Altın Hesabında, Forex Piyasasında, Borsa Piyasasında, Kuyumculardan alım satım yapabilirsiniz.

Kuyumcudan Altın Alım Satım

Altın ticaretinin eskiden gelen en temel ve en basit mantığı kuyumcudan alım satım yapmaktır. Kuyumculardan altın alıp satmak artık demode oldu.

Kuyumcudan Kuyumcuya Fiyat Farkı

Kuyumcudan kuyumcuya alım satım fiyatları değiştiği için; kuyumcu, kuyumcu gezerek bir fiyat portföyü oluşturmanızı gerektiriyor bu da hem vakit, hem nakit kaybına neden oluyor.

Altın piyasasında yaşanan ani yükseliş ve inişlerde kuyumcular kepenk indiriyor çünkü bu ani gelişen portföyde fiyatlandırma yapamıyorlar. Bu gibi durumlar elinizde bulunan ve satmak istediğiniz veya almak istediğiniz altının satışında alışında problem yaşamanıza neden oluyor.

Altın Hesabı Açarak Alım Satım

Altın ticaretinde daha profesyonelce işlem yapmak mümkündür. Anlaşmalı olduğunuz bankanızda açtığınız altın hesabınızda gram bazında altın yatırımı yapabilirsiniz. Fiziksel olarak elinize geçmeyen altının nerede saklarım, çalınır mı endişesi yaşamadan bankanız sizin için saklıyor. Çok kolay bir şekilde istediğiniz zaman yine internet bankacılığı veya telefon bankacılığı ile alım satım işlemlerinizi pratik ve güvenilir bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Altın hesabı açarak altın alım satımı yapmak için bilinmesi gerekenler:

  • Altın hesabını açacağınız bankayı iyice araştırmalısınız. Altın Alım-Satımı  Faiz ve Birikim olarak size farklı avantajlar sunan ve en çok güvendiğiniz bankayı tercih etmelisiniz.
  • Altın fiyatlarının dünya piyasasındaki yükseliş ve inişlerini, uzman kişilerin yorumlarını ve analizlerini takip etmelisiniz.
  • Altın alım satımı yaparken iş günlerinde mesai saatleri içerisinde (09:00-18:00) alım satım yapmalısınız mesai saatleri dışında, altın alış satış fiyatları arasında marjlar daha yüksek veya daha alçak olabilmektedir.

Altın hesabınızı, istediğiniz zaman internetinizin olduğu her ortamda telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan kontrollerinizi sağlayabilirsiniz Aynı zamanda Altın Hesaplarınızdaki altının 100.000’e kadar devlet güvencesi mevcut.

Bankacılık Ağında Vergi Var MI?

Altın alım satım işlemlerinizi bankacılık üzerinden yapmak isterseniz vergi ödemesi yapmanız gerekiyor. Devletin vermiş olduğu karar ile Kambiyo vergisi ödenmesi 1 EKİM 2020 tarihinde verilen karar ile binde 2 üzerinden vergi alınacak. Fiziksel alınan altınlarda ise, komisyon ödemek ve sigorta yaptırmak gerekir. Altın Alım-Satımı Nereden Yapılmalı? Fiziksel altınları çalınma durumunu engellemek için banka kasalarında saklamak gibi önlemler almayı gerektirir. Satış sırasında elde ettiğiniz karı hesaplarken ödediğiniz vergileri, sigortaları, komisyonları ve kasa parası maliyetleri kar payından çıkarmanız gerekmektedir.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!