T.C Kimlik No ile SGK 4A Hizmet Dökümü Sorgulama

4A Hizmet Dökümü
4A Hizmet Dökümü

T.C Kimlik No ile SGK 4A Hizmet Dökümü Sorgulama Özellikle işe girişlerde ve resmi işlerde SGK’ lı çalışanlardan hizmet dökümü talep edilir. SGK 4A çalışma kolunda bulunan sigortalılar için 4A hizmet dökümünün pratik bir şekilde nasıl alındığı da merak ediliyor. Bunun yanında 4A’nın ne anlama geldiği de merak ediliyor.

4A Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı çalışma kollarından biri olan 4A, SGK’ ya pirim ödemesi yapan çalışanları tanımlar. SGK’ ya yapılan bu prim ödemeleri, çalışan işe giriş çıkış kayıtları da hizmet dökümü olarak adlandırılarak kayıt altında tutulmaktadır.

Hizmet Dökümü Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı bulunan 4A, 4B ve 4C alt çalışma kollarında bulunan kişilerin prim ödemeleri, çalışma günleri, işe giriş ve çıkış kayıtlarının bulunduğu resmi kayıtlardır. Bu kayıtlar SGK’ lı çalışan için oldukça önemlidir. Sigortalılık bilgileri, iş ve meslek kayıtları buradan takip edilir.

Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar?

Hizmet dökümü sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı kişiler aşağıdaki maddelerdeki bilgileri görebilir.

  • Sigorta kolu (4A-4B-4C)
  • Sigorta statüsü
  • Sicil no
  • Kimlik bilgileri (adı soyadı)
  • Meslek kodu
  • İşyeri no
  • Ünite (İşyerinin bağlı bulunduğu SGK şubesi)
  • Dönem (Çalışılan yıl/ay)
  • Gün (Dönem içerisindeki çalışılan gün sayısı)
  • Pirime esas kazanç
  • İşe giriş/çıkış tarihleri
  • Sigorta kolu (4A-4B-4C)
  • Eksik günler

Bu kayıtlar SGK’ lı çalışanlar kadar işverenleri de yakından ilgilendirir. Özellikle işe alınacak SGK’ lının iş geçmişi gibi birçok kayıt için hizmet dökümü işveren tarafından talep edilmektedir. T.C Kimlik No ile SGK 4A Hizmet Dökümü Sorgulama

 

Hizmet Dökümü Neden İstenir?

Sigortalı çalışanların iş geçmişini, prim detaylarını ve sigortalılık geçmişini gösteren hizmet dökümü özellikle işe girişte istenen belgeler arasında başta geliyor. Ayrıca iş sahası gereği birçok taşeron firmadan da çalışmaları öncesi personellerinin hizmet dökümleri talep ediliyor. Bu belge sigortalılığın ispatı olarak kullanılır. İnternette sıklıkla 4A hizmet dökümünün nasıl alındığı sorgulanmaktadır. SGK’ lı çalışanların birçoğu bu hizmetten aktif olarak faydalanmaktadır.

Hizmet Dökümü Nereden Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı tüm çalışma kolları için (4A,4B,4C) hizmet dökümü e-Devlet aracılığıyla ilgili hizmet sayfasından alınır. Bu hizmetten faydalanabilmek için kullanıcının T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresine ihtiyacı vardır.

Artık birçok devlet işi e-Devlet sistemi üzerinden hızlı bir şekilde ulaşılabilir hale gelmiştir. Sağlanan bu hizmetler sayesinde barkodlu olarak resmi belgeler oluşturulabilir. 4A hizmet dökümü de sıklıkla kullanılan hizmetler arasındadır.

4A Hizmet Dökümüne Nasıl Ulaşılır?

e-Devlet sistemine T.C kimlik no ve belirlenmiş olan kişiye özel şifreyle giriş yapılır. Arama kısmına ”4A Hizmet Dökümü” yazılarak açılan hizmet linkine tıklanır. Açılan sayfada son 6 aya ait özet hizmet dökümü görüntülenir. Detaylı hizmet dökümü için alt tarafta bulunan 4A Detaylı Hizmet Dökümü alanına tıklanır. Bu kısımda ilk sigortalılıktan itibaren bütün kayıtlara erişilir.

4A Hizmet Dökümü Dosyası Nasıl İndirilir?

e-Devlette bulunan hizmet sayfasında sağ üstteki yazdır butonuna tıklanır. T.C Kimlik No ile SGK 4A Hizmet Dökümü Sorgulama Bu alanda ister direkt olarak yazdırılır veya dosya olarak kaydedilir. e-Devlet sistemi üzerinde oluşturulan belgelerin birçoğunun doğrudan yazdırılmasına güvenlik açısından müsaade edilmez. Belgeyi bilgisayarınıza veya telefonunuza indirerek yazdırmanız gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!