SEO Uzmanı Nasıl Olunur
SEO Uzmanı Nasıl Olunur

SEO Uzmanı Nasıl Olunur SEO son yıllarda dijital sektörlerde üretilen içeriklerin Google’da ve farklı platformlarda üst sırala çıkabilmesi için kullanılan doğal ve en geçerli yöntemdir. SEO sayesinde hem bireysel hem de ajans boyutunda farklı işlere imza atabilir ve geliştirdiğiniz projenizi daha fazla insanla buluşturabilirsiniz.

SEO Uzmanı Nasıl Olunur

Şirketler daha fazla satış yapmak ve marka bilinirliğini arttırmak için internete yöneldikçe dijital pazarlama uzmanlarına olan gereksinimde bir o kadar arttı. Dijital pazarlama uzmanı olmak isteyen ve SEO da kendilerini geliştirmek isteyen kişiler için bu alanda nasıl kariyer yapacaklarının araştırmalarını yapmaktadırlar.

SEO uzmanı olabilmenin bazı adımları bulunmaktadır.

Seo Uzmanı Olmak İçin Yetenekler

  1. İnternetteki en güncel bilgileri takip etmek.
  2. Çalıştıkları markaların isimlerini daha bilinir hale getirmek.
  3. Sosyal medyadaki bütün platformlara hâkim olmak ve hepsine ayrı ayrı özen göstermek.
  4. Dijital alandaki yenilikleri ve gelişmeleri sürekli olarak takip etmek.
  5. SEO SEM ve diğer pazarlama türlerine hâkim olmak.

Bütün bu alanlara hâkim olarak iyi bir SEO uzmanı olmak mümkündür. Bu özellikleri taşıyan kişiler ise çalıştıkları markaların ve firmaların dijital alanlarda elinin güçlenmesini sağlamaktadır.

Bu alana girdikten sonra SEO’nun temellerini öğrenmenizde büyük önem var. SEO temellerini öğrenmenizin birden fazla yolu bulunmaktadır. SEO Uzmanı Nasıl Olunur Bu oldukça basit bir konudur. Ücretli veya ücretsiz platformlarda çok sayıda eğitim ve bilgilendirici video bulunmaktadır. Ayrıca kendinize bu konuda mentorlar edinerek de kendinizi geliştirebilirsiniz.

Ayrıca iyi bir SEO uzmanı olabilmek için dijital pazarlamanın temellerine de hâkim olmanız gerekmektedir. Diğer bütün dijital pazarlama araçlarına hâkim olursanız çalıştığınız firmaların ve markaların bilinirlik seviyelerini de bir o kadar arttırmış olursunuz.

SEO alanında iyi bir uzman olabilmek için bu alanda da bir çevreye sahip olmanız gerekmektedir. İnsanlara ve firmalara kendinizi gösterebilmek için bu şart. Bu kitleyi oluşturabilmek için YouTube, Google ve sosyal medya hesaplarını kullanabilirsiniz. Ayrıca bu aşamayı tamamladıktan sonra da kitleniz için SEO konusunda bilgiler vererek onların gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Kitlenize SEO ile ilgili herhangi bir şey sunmadığınız takdirde zaman içerisinde bu kitleyi kaybedebilirsiniz.

Seo Uzmanı Olmak İçin Referans Şart

Kendinize ait bir web sitesi oluşturarak SEO da belli konularda kendinizi üst sıralara çıkartarak adınızdan söz ettirebilirsiniz. Ayrıca web sitenizde bu alanda kendinizi tanıtın ve SEO konusunda ne kadar uzman olduğunuzdan bahsedin.

SEO konusunun en önemli dallarından birisi de sertifika programlarına katılmaktadır. Bu alanda yapılan ve yapılacak olan bütün sertifika programlarına katılarak kendinizi geliştirebilir ve farklı alanlarda da uzmanlık kazanabilirsiniz. SEO da önemli olan daha fazla bilgi ve tecrübedir. SEO Uzmanı Nasıl Olunur Ayrıca Google’daki yenilikleri de takip edebilirsiniz.

SEO alanında daha iyi bir konuma yükselebilmek için bütün sosyal medya platformlarına hâkim olmanızda yarar var. Sadece Google’da değil diğer bütün platformlarda da yükselebilmek için bunu yapmak şart.

Ayrıca daha iyi SEO analizleri yapabilmek için Google’ın sunmuş olduğu bütün analiz araçlarını da öğrenmenizde yarar var. Şirketlerin ve markaların bilinirliğini arttırabilmek için önemli bir detaydır.

SEO Nedir

SEO açılım olarak “Search Engine Optimization” İngilizce kelimelerinin kısaltmasıdır. SEO Türkçede ise karşılılık olarak “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelmektedir. En kısa tanımıyla SEO, web sitelerinin Google gibi arama motorlarında en üst sıralara yükselmesini ve doğal yollardan trafik artışını sağlaması için yapılan çalışmalardır.

SEO Uzmanı Maaşları

 

SEO Çırağı

 

 

 

3.000

 

 

 

4.000

 

 

 

SEO uzmanı:

 

 

 

4.000

 

 

 

6.000

 

 

 

SEO Ustası:

 

 

 

6.000

 

 

 

10.000

 

 

 

SEO strateji Danışmanı:

 

 

 

10.000

 

 

 

30.000

 

 

 

SEO Ekip Yöneticisi

 

 

 

12.000

 

 

 

15.000

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!