featured

Hazır Gıdaları Yemek Tarifiyle Yapmak Fast food, salça, yoğurt, ketçap, mayonez gibi, marketten alınan her türlü yiyecek bu kategoriye girmektedir. Bu tür yiyeceklerin evde yapılmasının sağlık açısından iyi olduğu kanıtlanmış bir gerçektir.

Hazır Gıdaları Yemek Tarifiyle Yapmak

Mayonez Yapımı

Malzemeler: 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 küçük su bardağı bitkisel yağı. Bir cam kaseye yumurta, tuz, yağ ve limon suyu eklenmelidir. Daha sonra bu mikser ile çırpılır, birkaç saniye içerisinde mayonez hazır duruma gelir.

Hamburger Yapımı

Malzemeler: Hamburger ekmeği, turşu, domates, kaşar peynir ve çedar peynir. Köfte için gerekli olan malzemeler: 150 gram orta yağlı 2 kez çekilmiş kıyma, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tereyağı. Köfte için kıyma, tuz ve karabiberi geniş bir kap içinde 3 dakika yoğurduktan sonra köftenize şekil verin, daha sonra içine tereyağı koyup üzerini kapatın ve köfteyi 1 saat dinlenmeye bırakın, daha sonra orta ateşte kızartın. Hamburgeri istediğiniz gibi dizebilirsiniz.

Ketçap Yapımı

Malzemeler: 2 çorba kaşığı salça, 3 adet domates, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet karanfil, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 çorba kaşığı nişasta. Domatesleri soyduktan sonra rendeleyin. Tencereye sıvı yağ dökerek domatesleri içine koyun ve pişirin. Ayrı bir kabın içinde salça ve nişastanın yarısını karıştırdıktan sonra diğer yarısını, tuz ve şeker ile birlikte tencereye ekleyin. Sarımsağı bütün olarak sosa attıktan sonra elma sirkesini ve karanfilleri ekleyin. Altını kapatmadan 2 dakika önce salçayı da ekleyin ve 2 dakika sonra altını kapatın. Tarif bu kadardır.

Kumpir Yapımı

Malzemeler: Zeytin, kaşar peyniri, 12 küçük patates, tereyağı, sosis, turşu, mısır, dilediğiniz diğer malzemeler. Patatesleri haşlayın, daha sonra haşlanan patatesleri ezip içine bir miktar tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyin, daha sonra patatesi iyice karıştırın ve içine ufak parçalara böldüğünüz malzemeleri ve tuz ekleyin, daha sonra patatesi biraz daha karıştırın ve bir tepsiye yayın. Üzerine rendelenmiş kaşarı serptikten sonra fırına atın ve kaşar eriyene kadar fırında bekletin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!