Endüstrinin Temel İlkeleri Nelerdir?

Endüstrinin Temel İlkeleri Nelerdir
Endüstrinin Temel İlkeleri Nelerdir

Endüstri Nedir? Hammaddelerin belli işlemlerden geçerek, insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılabilir hale getirilmesine endüstri denilmektedir. Endüstrinin Temel İlkeleri Nelerdir? Endüstrinin bir diğer adı da sanayidir. Endüstri sektörü bir ülkenin gelişmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu yüzden endüstri sektörüne günümüzde daha fazla özen gösterilmektedir.

 Endüstrinin Temel Prensipleri Hangileridir?

Endüstrinin bazı temel prensipleri vardır. Bunlardan ilki, karşılıklı çalışabilirliktir. Gelişen teknolojinin de yardımıyla, insanların ve fabrikaların iletişim içinde olması ve birlikte çalışıp üretim yapabilmeleridir.

İkincisi, özerk yönetimdir. Özerk yönetimde, fabrika içerisindeki sistemlerin kendi karar mekanizmalarını kullanıp karar vermesi söz konusudur. Endüstrinin Temel İlkeleri Nelerdir? Bu, dışa bağımlılığın azalması açısından önemi bir prensiptir.

Üçüncü prensip, gerçek zamanlı yetenektir. Var olan verileri toplamak ve bu verileri uygun bir şekilde analiz edebilmek endüstri sektöründe bir diğer önemli ilkedir. Endüstrinin Temel İlkeleri Nelerdir? Bu ilke sayesinde, yapılan işin yapılma süresi hızlanır ve kısa bir süre içerisinde daha fazla üretim yapılmış olur.

Endüstrinin Temel İlkeleri Nelerdir?

Bir diğer ilke, sanallaştırmadır. Tek bir yapıyı yönetmek her zaman daha zor olmuştur. Ama bu yapıyı kendi içerisinde bölümlere ayırdığımızda onları yönetmek daha kolay olmaktadır. Buna sanallaştırma denir. Endüstri de olduğu birçok sektörde de bu ilke kullanılmaktadır.

Hizmet oryantasyonu bir diğer ilkedir. Endüstri Nedir Önceden hazırlık yapılması da denebilir. Üretim aşaması tamamlanmadan önce, ürünün ve hizmetin nasıl olacağına dair önceden çalışmalar yapılması ve fikir sahibi olunmasına hizmet oryantasyonu denmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!