Enerji Kimlik Belgesi
Enerji Kimlik Belgesi

EKB – Enerji Kimlik Belgesi
Enerji ve enerji kaynaklarının verimli ve verimli kullanılmasını sağlamak için 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununa ve Binalara İlişkin Enerji Performansı Yönetmeliği, enerji gereksinimi ve enerji tüketimi sınıflandırması, EKB – Enerji Kimlik Belgesi sera gazı emisyon düzeyi, minimum yalıtım özellikleri binalarda, enerji israfını önlemek ve çevreyi korumak. ve ısıtma ve / veya soğutma sistemlerinin etkinliği hakkında bilgi.

Basit bir ifadeyle, buzdolapları, çamaşır makineleri veya klimalar gibi beyaz eşyalardaki enerji performans sınıflandırmaları artık binalar için geçerli. enerji kimlik belgesi vermeye yetkili firmalar Bu sınıflandırmalar A’dan G’ye yapılmıştır. Sınıf A en verimli seviyeyi gösterirken. G sınıfı en düşük verimli seviyeyi gösterir. Binalarda bu sınıflandırmayı gösteren belgeye kısaca Enerji Kimlik Belgesi veya EKB denir.

Yeni binaların veya yapım aşamasında olan binaların enerji kimlik belgesi en düşük. C sınıfı sınıfta tasarlanmalı ve yapılmalıdır. enerji kimlik belgesi fiyat C sınıfından daha düşük bir seviyeye giren yeni binalar veya binalar oturma izni alamazlar.

Mevcut binalar için minimum enerji verimliliği şartı yoktur. Mevcut binalar, mevcut ısı yalıtımına, camların ısıl yalıtımına. Isıtma-soğutma ekipmanının verimliliğine, aydınlatma armatürlerinin verimliliğine bağlı olarak A sınıfından G sınıfına Enerji Sınıfı Sertifikaları alabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!