Beyaz Lahana Salatası Tarifi
Beyaz Lahana Salatası Tarifi

Beyaz Lahana Salatası Tarifi Beyaz lahana salatası tarifi, oldukça pratik ve o bir o kadar da sağlıklı bir alternatiftir. Beyaz lahana salatasını ara öğünlerinizde ya da akşam öğünlerinizde kolayca tercih edebilirsiniz. Diyet yapanların sıkça tükettiği bu salata türü oldukça az bir kaloriye sahiptir. Bir porsiyonu yaklaşık 70 kaloridir. Bu salata türü sizi uzun süre tok tutacaktır ve içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde de vücudunuzu onaracaktır. Ayrıca çok az malzemeli ve yapımı kolay olduğundan dolayı günün her saatinde kolayca yapabilirsiniz. Beyaz lahana salatasını yaklaşık 15 dakika gibi kısa bir sürede yapabilirsiniz.

Salata İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gram beyaz lahana (Bir lahananın yarısını kullanabilirsiniz. )
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yarım adet küçük boy kuru soğan

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı mayonez ( ev yapımı olanları da kullanabilirsiniz. )
  • 1 yemek kaşığı kadar toz şeker ( damak zevkinize göre eklemek zorunda değilsiniz. )
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi

Salatanın Yapılışı

Öncelikle lahananı göbek kısmında yer alan sert bölümü çıkartın ve kalan beyaz kısımlarını ince ince kıyın. Ardından havuçların kabuğunu soyun ve lahana ile uyumlu olacak şekilde jülyen parçalar halinde kesin ya da diğer bir seçenek olarak rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kuru soğanı da rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve sonrasında doğramış olduğunuz tüm malzemeyi derin bir salata kasesine alın.

Salatanın sosunu hazırlamak için de küçük bir kaseye taze sıkılmış limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve toz şekeri ekleyin ve küçük bir çırpıcı yardımı ile toz şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak salataya kıvamını verecek olan mayonezi de karışıma katın ve sos malzemelerini son bir kez daha karıştırın. Hazırladığınız mayonezli salata sosunu, doğranmış salata malzemeleri ile harmanlayın. Beyaz lahana salatanız 15 artık servise hazır. Servis ederken estetik açıdan hoş görünmesi için üstüne maydanoz yaprakları kullanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!