Banka Kredisi Faizi Nasıl Hesaplanır?

Banka Kredisi Faizi Nasıl Hesaplanır?
Banka Kredisi Faizi Nasıl Hesaplanır?

Banka Kredisi Faizi Nasıl Hesaplanır? Kredi, bir insana belli bir süre sonra geri almak suretiyle verdiği satın alma gücünün devredilmesi olarak da tanımlanmaktadır. Ancak banka kredileri bir tüzel ya da gerçek kişiye garanti vermek amacı ile kefil de istemektedir.

Kredi Çeşitleri

Kredi türleri kendi içinde 3’e ayrılmaktadır. Banka kredisi, ticari krediler, kurumsal krediler olarak niteleyebiliriz. Krediler;

  • İhtiyaç kredisi,
  • Konut kredisi,
  • Taşıt kredisi,
  • Ticari kredi,
  • Kurumsal krediler olarak nitelendirilmektedir.

Kredi Çekme Şartları Neler?

Kredi çekme şartları genel olarak standart şeylerdir. Mesela, 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Yeterli kredi notuna sahip olması, gelire sahip olmak ve bunu belgelemek, yeterli bir süre sigortalı çalışmış olması gerekir, eğer banka isterse kefil gerekmektedir. Bankalar da bu şartları sağlayana kredi vermektedir. Hem kendisi hem de müşteriyi garanti altına almak istemektedir.

Kredi Ne Zaman Onaylanır?

Başvuru olduktan sonra ön onay süreci ve ekspertiz raporunun gelmesiyle de ortalama 3-4 gün iş günü içerisinde geri dönüş sürebilmektedir. Ve son olarak bankanın rapor sonucuna göre onaylama süreci başlamaktadır.

Kredi Faiz Hesaplama

Ödenecek olan kredi faizi her taksit zamanın da kalan para için tekrar faiz uygulanmaktadır. Daha sonra kalan ana para tutarı kredi faiz oranı ile çarpılır. Konut kredisi hariç, BSMV, KKDF gibi vergiler eklenir. Bu yüzden konut kredisi hariç, her kredi için bu faiz bu şekilde hesaplanmaktadır. Faiz hesaplama formülü şöyledir: anapara+ yüzdelik oran formülü olarak hesaplanmaktadır. Somutlaştırmak gerekirse eğer: 100.000+(100.000 x) = 100.000+ 15.000= 115.000 olarak kredi geri ödeme ile yapılmaktadır.

Bu faiz hesaplama formülü kredi çekeceğimiz paramıza ve geri ödeme süresine göre değişmektedir. 36 ay 90 ay ya da 120 ay gibi sürelere göre değişmektedir. Fakat kredi alınırken çok iyi araştırma yapılmalıdır. Banka Kredisi Faizi Nasıl Hesaplanır? Müşteri yaptığı araştırma sonucu uygun faiz oranları araştırılmalıdır. Bunun yanın da kredi ana paraya göre değişiklik gösterebilmektedir. Daha önce de bahsedilen gibi faiz oranı ve kredi ödeme planı bize uygun olanı seçmeliyiz ki kredi öderken hem müşteri hem de banka zor koşullar da kalmamalıdır. Amaç bu olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!