Ayvat Bendi tabiat parkı nerede ? Nasıl gidilir? Giriş Ücreti Ne kadar?

featured
AYVAT BENDİ TABİAT PARKI’NA NEREDE

Ayvat Bendi Tabiat Parkı Belgrad Ormanı’ndaki Bulunan 9 tabiat parkından bir tanesi olan Ayvat Bendi Tabiat Park alanı İstanbul Eyüp İlçesi sınırlarındaki ama Kemerburgaz’da yer almaktadır. İsmini Ayvat Deresi üzerinde inşa edilmiş olan tarihi bentten almış olan tabiat parkı, Bu bölgede muazzam görseller fotoğraflar videolar çekebilirsiniz yaklaşık 18 km uzunluğunda yürüme parkuru da bulunan tabiat Parkı’nda muazzam vakit geçirebilir temiz oksijeni bol havasında huzurlu piknikler doğa Yürüyüşleri ailenizle vakitler geçirebilirsiniz bu tabiat parkı’nı mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

Ayvat Bendi Tabiat Parkı Gezilecek Yerler

gürgen ağaçları ve Meşe ağaçlarının hakim olduğu tabiat parkımızda  altın çakal, yaban domuzu, geyik, kurt, sansar, şahin,  karaca, tilki, karga, ağaçkakan, serçe, ispinoz, saka, atmaca, saksağan, Florya yabani tavşan ve sincap türlerine rastlamak mümkün. Parktaki yürüyüş parkurlarında yürüyüş ve koşu yapmak ya da bisiklet sürmek oldukça keyif verecektir. Ailenizle yada kız arkadaşınızla, beraber keyif almayı sevdiğiniz yakınınızla bu muazzam parkı ziyaret etmelisiniz.

Ayvat Bendi Tabiat Parkı Mangal Yapmak Yasak mı?

Piknik yapmanız için de piknik masaların bulunduğu tabiat parkında Belgrad ormanı içerisinde bulunan tüm parklarda olduğu bir kural var o kurala mutlaka uymanızı taviye ediyorum bildiğimiz gibi gibi ateş yakmak, mangal yapmak yasak. Park bünyesinde ayrıca Eyüp Belediyesi’nin işlettiği (ESBAŞ),  kafe restoran hizmeti veren Kurt Kemeri Sosyal Tesisleri de yer almaktadır. Bu muazzam parkta güzel vakit geçirmeniz dileği ile iyi gezmeler.

Ayvat Bendi Tabiat Parkına Nasıl Gidilir.

Ayvat Bendi Tabiat Parkı Bildiğimiz gibi İstanbul Eyüp İlçesi sınırlarındaki Kemerburgaz’da, Forest Kemerburgaz Macera Parkı’nın hemen yanı başında yer alıyor. bu güzel tabiat parkının resmi haritasını sizlerle paylaşıyorum görüşmek üzere.

GİRİŞ ÜCRETİ

Normal binek arabalar için 10₺ ödemeni yeterlidir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!