Araba Nasıl Boyanır
Araba Nasıl Boyanır

Araba Nasıl Boyanır Araba boyamada işinin uzmanı ve profesyonel olmak gerekmektedir. Araç boyamaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır.

Araba Nasıl Boyanır

 Araç Boyama İşlemi Nasıldır?

Araç boyama işleminde kaportanın düzgün olması ve herhangi yamukluk olup olmadığına, içine göçme, yamulma gibi hususlara bakılmalıdır. Aracınızla kaza yaptıysanız bu işi uzman kişilere vermeniz gerekir. Araba boyamak sıradan bir dekorasyon işi değildir. Hasarlı bir bölgeyi yok etmek yetenekli bir elin içinden çıkmalıdır. Araç boyamaya başlamak için ilk önce gerekli malzemeler olmalı ve ortam bu işlemi yapmaya hazır, elverişli olmalıdır.

 Fırın Odası Nedir?

Boyama işlemi fırın odasında yapılır. Bu odalar tozdan arındırılmış ve araçta silikonlaşmayı önlemek açısından önemlidir. Fırında İş bittikten sonra oda ısıtılarak boyanın kalıcı olması sağlanır. Boyama işlemi hava püskürtmeli boya tabancası yardımıyla yapılır. Boyama işlemi yapılırken, boyayı araçta her noktaya eşit olarak dağıtmalıdır. Araçlarda kusursuz bir görünüm için bu hususlara dikkat edilmelidir. Bu işlemden sonra boya fırını ısıtılarak boya kalıcı hale getirilir. Araç hasarlı olduğu durumlarda, araç ruhsatında belirtilen renge göre boyanması gerekir. Bunun yapılmaması durumunda ruhsattaki rengin dışına çıkıldığında araç hasarlı görülüp fiyat kaybı yaşanmaktadır.

 Boyama Aşamaları

Araç fabrikadan çıkmadan önce 27 defa boya kalınlık işlemi yapılır. Üretici firmalar boyanın kalıcılığı için 5-10 yıl arası garanti süresi vermektedir. Otomobil renklendirme işlemi 21-25 derece sıcaklıkta gerçekleştirilir. Her araç için ortala iki buçuk kilo boya kullanılır. Araçlarda boyama işlemi 84 robot tarafından aynı anda farklı bölgelere yapılarak gerçekleştirilir. Bunun amacı hassas, pürüzsüz bir boyama işlemi gerçekleştirmektir. Otomobiller bu işlem sırasında yedi kez kaplanır bu işlem altı saatte gerçekleştirilir. Fırın odası sıcaklığı 140 dereceye ulaşınca pişirme işlemi gerçekleştirilir. Herhangi bir eksiklik olup olmadığını anlamak için 43 saniye bekleme işlemi uygulanır. Pürüz olup olmadığını anlamak için araç Cat tarayıcısından geçirilir. Araç boyamak uzun ve zahmetli bir iş

olduğundan pahalı bir işlemdir. Araç boyama işlemi, aracın rengine ve markasına göre değişiklik göstermektedir. Otomobil boyama fiyatı 1000-2000 lira arasında farklılık göstermektir. Boyama işleminde işin uzmanlarına danışılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!