SEO NEDİR?

featured

SEO NEDİR? Web sitelerinin arama motorunda daha üst bir performans sergilemesi için yapılan gerekli tüm bileşenlerin bir araya gelmesine seo yani search engine optimization kelimelerinin ilk harflerinden oluşmaktadır. Web sitelerin iyi bir sıralama için sürekli gelişim yapma serüvenidir. Kısaca web sitelerinin arama motorunda daha üstlere yükselmesi ve doğal akışı sağlaması için yapılan çalışmalardır. Kilitlenmiş kelimeler seo için olmazsa olmazlardandır. Bundan dolayı çok özel bir yaklaşım sergilenmektedir. Potansiyel olarak ne tür sayfalara bakılıp ne tür terimler arama motoru vasıtasıyla arandığı incelenmektedir.

SEO NEDEN GEREKLİDİR?

Google analitikten elde edilebilecek birçok veri bulunmaktadır. Bu veriler kanal gruplaması, basit konum, tıklanma yüzdesi, dönüşüm ziyaretçi davranışı olarak tespit edilmektedir. Bu çerçeve dikkate alındığında web siteleri için fayda sağlamaktadır.

Arama çubuğunda üstlerde yer almak

Web sitelerinin üst yerlere gelmesi konusunda rekabet söz konusu olduğundan net bir plana sahip olmak gerekmektedir. Google, Yahoo, Bing gibi arama motorunda arama yapıldığında genellikle en üstte bulunan sekmeler dikkati çekmektedir. Web sitelerinin üstte bulunması için rakipler arasından sıyrılmak gerekmektedir. Web siteleri Google, Yahoo veya Bing arama motorları ile optimize etmek gerekmektedir.

Markanın bilinebilir olmasının gerekliliği

Markanın mevcut konumu işletme için önem arz etmektedir. İlgi çekici, şaşırtıcı içerikli, güzel tasarlanmış ve kolay anlaşılır olması web sitesine sahip olmak sadece markanın biline bilirliği duyurmaya yardımcı olmakla kalmamaktadır. Seo ile kurgulanmış bir web sitesi markanın popüler hale gelmesi noktasında ışık tutmaktadır. Tüketici sınıfı farklı birçok markayı ve seçenekleri değerlendirmektedir. Bu sebeple web sitelerinin kendini nasıl konumlandırdığı ne noktada durduğu tüketiciler için önemli bir rol oynamaktadır. On page olarak bilinen sayfa içini ve off page olarak bilinen sayfa dışını optimizasyon tekniği ile arama motorlarının üst sıralarında yer alan herhangi bir web sitesini popüler bir marka haline getirmekle beraber gelinen noktayı da korumaya yardımcı olmaktadır. Web sitelerinin facebook, twitter, instagram, telegram gibi sosyal medya araçları ile markanın bilinir olması web sitesinin ziyaretçi oranını arttırmaktadır.

Satışları arttırmak

Sosyal medyayı aktif kullanmak satışların artmasını etkileyecek derecede potansiyele sahip gerekir. Son zamanlarda arama yapmak dahi şahsileşmiştir. Dolayısıyla arama motorunu kullanan kişiler çoğunlukla kendi konumuna göre sonuçlar listelenmektedir. Bu nitelikteki bir düşüncede hizmeti veya ürünü satın almak isteyen kişinin sonuçları doğrudan lokal bir şekilde kısıtlanabilmektedir. Yerel rakip ve dünya çapında rakipler arasından sivrilmek için seo’dan yararlanmak son derece önem arz etmektedir. Daraltılmış seçenekler içerisinde müşteriler arama motoru sonuçlarında ikinci veya üçüncü sayfaya kadar gitme eğilimi göstermediği bilinmektedir. SEO NEDİR? Bu nedenle SEO ’ya yapılan herhangi bir yatırım planı satışları arttırma yolunda önemli bir etkendir. Bu çerçevede arama çubuğunda üstlerde yer almak, markanın bilinebilir olması ve satışlar ile seo’ yu etkileşim ile bir araya getirmek gerekmektedir.

https://wp.tc/seo/

0216 496 64 97

0532 504 64 97

CRN BİLİŞİM DANIŞMANLIK VE TİCARET LTD. ŞTİ.
SEMA CERAN
VERGİ DAİRESİ : SULTANBEYLİ
VERGİ NO : 9760416555

Fatih Mahallesi, Doğanay Sokak, N6/2 34920 SULTANBEYLİ – İSTANBUL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!