Hamam İşletmeciliği Yapmak

Hamam İşletmeciliği Yapmak
Hamam İşletmeciliği Yapmak

Hamam İşletmeciliği Yapmak Kültürümüzün en büyük yapı taşlarından biri olan Türk hamamı. Bu işte Hem mimari yapısıyla hem de dünyaya yayılmış ünüyle özellikle turistler tarafından büyük ilgi toplamaktadır.

Hamam Açmak

Günümüzde varlıklı kişilerin ve sanatçıların evlerine dâhi hamam yaptırması. Hamam kültürünün kaybolmadığını aksine rağbet gördüğünü gösterir. Bu işletmede kültürünün bu kadar popüler olduğu bugünlerde hamam işletmeciliği yapmak mantıklı ve kârlı bir fikirdir. Bu işe başlamadan önce belli bir bütçe gözden çıkarılmalı ve mekân seçiminde dikkatli olunmalıdır.

Hamam İşletmeciliği Maliyeti

Sıfırdan bir daireyi hamam işletmesine dönüştürmek çaba gerektiren bir iştir. Mekâna ısıtma sistemi ve su sistemi kurmak; hamamı mermer yüzey ile kaplamak. Gelecek olan ziyaretçiler için soyunma odası ve yıkanma odası hazırlamak; hırsızlık yaşanmaması adına güvenlik sistemi kurmak ve daha nice düzenleme için sermayeye ihtiyacınız vardır. Ancak kiralık veya satılık bir hamam bulmanız durumunda, mekân kendiliğinden hazır olduğu için büyük bir bütçeye ihtiyacınız olmaz. Mekândaki bazı yerleri yeniletmek yeterli olacaktır. Hamam işletmenizde personel çalıştırmayı düşünüyorsanız, onların maaşlarının da bir çeşit gider olduğunu unutmamalısınız.

İşletmeyi Açmak İçin Gerekli Şartlar Nedir?

Bu girişiminizde işletmesi açmadan önce belediyeye başvurarak gerekli olan belgeler hakkında bilgi alıp istenilen belgeleri toplamanız gerekir. Hamam İşletmeciliği Yapmak Özellikle de turistik bölgelerde açılacak olan işletmede temizlik, yapı, personel gibi şartlar göz önünde bulundurulmalıdır. Zeminin kolay temizlenebilmesi, tuvaletin ve hamamın hijyen kurallarına uygun olması temizlik şartlarına dahildir.

Haman İşletmesinde Personellerin Özellikleri

Su giderlerinin açık olması, ısıtma sisteminin düzgün bir şekilde çalışması yapı şartlarını kapsar. Personelin üniforma giymesi, hijyen kurallarına uyması ve ziyaretçiler ile iyi bir şekilde ilgilenmesi personel kriterleridir. Hamam işletmesinin bu şartlara uyup uymadığına bir belediye çalışanı gelip kontrol eder. İşletmenin şartlara uymaması durumunda gerekli düzenlemeler için zaman tanınır. Bir sonraki kontrolde eksikler giderilmemişse kapanma cezası dâhi uygulanabilir. Hamam İşletmeciliği Yapmak Bu yüzden gerekli şartları yerine getirmek büyük bir önem taşır.

Hamam İşletmesi Açmak İçin Gerekli Belgeler

İşletmesi açmak için gerekli belgeler başlıca şunlardır. Adli sicil kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi. İkametgâh belgesi, SGK kayıt belgesi, tapu, vergi levhası, iş yeri krokisi. Tüm bu belgeleri toplayıp işletme şartlarına uyarsanız belediye size çalışma izni verecektir.

Kurmanın Maliyetleri

Hamam açmak işletmenin maliyetleri çok değişkendir. Açılacak konumu, m2 büyüklüğü çalışan sayıları, içerinin dekorasyonu tüm değişkenliği ortaya koyar. O nedenle belirleyemeyiz.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!